Car Seat Headrest

Drunk Drivers/Killer Whales van Car Seat Headrest op -1!

Will Toledo kan terug blikken op een goed, om niet te zeggen uitstekend jaar. Het muzikale studiehoofd uit de stad Williamsburg in de Amerikaanse staat Virginia is verantwoordelijk voor een van de beste albums van 2016, Teens Of Denial. Toledo en zijn band Car Seat Headrest maken intelligente luisterrock in de collegerocktraditie van bands als R.E.M, Buffalo Tom en Throwing Muses.

Toledo leek een toekomst in Academia tegemoet te gaan, maar uiteindelijk won de lokroep van de rock ‘n’ roll. Zijn tocht naar de top begon in 2010 met de release van de 1ste van in totaal 12 eigen beheer albums. Toledo’s thuisvlijt bleef niet onopgemerkt. Zonder noemenswaardige promotie trok Car Seat Headrest steeds meer volk. In 2015 nam Toledo eindelijk het advies ter harte om de zaken wat serieuzer aan te pakken en tekende hij een deal met een platenlabel.

De eerste release was een ‘best of‘ van het voorafgaande, Teens of Style, dat eerder dit jaar een vervolg kreeg met Teens Of Denial, het doorbraakalbum. Car Seat Head Rest bereikte zijn publiek vooral via optredens, blogs en ouderwetse mond tot mond reclame. Voor airplay zijn de songs net even te gecompliceerd en vaak ook te lang. Met een speciale radiomix van Drunk Drivers/Killer Whales, een van de prijsnummers van het Teens Of Denial album neemt de band nu ook die horde.

Waarschijnlijk zal een nieuw album nog wel even op zich laten wachten, Car Seat Headrest is nog lang niet klaar met het plukken van de vruchten van Teens of Denial. De band begint 2017 met een trektocht door Australië, waarna het vizier weer op Europa wordt gericht met o.a. een show in de Grote Zaal van Paradiso op dinsdag 14 maart.