Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #49 & Albums week 6

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #2 van 2017.
Interviews met Madness, The KikThe Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson.

In de rubriek ‘Onder de loep’ aandacht voor Blake Mills, die als producer het ene na andere topalbum blijft afleveren: nu weer Darkness And Light van John Legend. Reggaekenner Eddie Aarts staat uitgebreid stil bij de rerelease van Bob Marley’s legendarische Live!

In de recensierubriek met meer dan 100 recensies, nieuwe albums van o.a. John Legend, Chuck Prophet, Howe Gelb, Adam Torres, Ron Gallo, Mark Eitzel en véél meer.

Albums van week 6

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Lucy SpragganRoots/Folk: Lucy Spraggan – I Hope You Don’t Mind Me Writing
I Hope You Don’t Mind Me Writing is al haar vierde album en toch kenden we haar niet. Dat de carrière van Lucy Spraggan aanving bij The X Factor was daar ongetwijfeld debet aan. Maar de heerlijk aards zingende Britse bewijst hier dat die scepsis absoluut misplaatst is. I Hope You Don’t Mind Me Writing staat namelijk bol van de zelfgeschreven dichterlijke folk/soulpopsongs.

Rock/Pop: Homeshake – Fresh Air
Homeshake is het vehikel van Peter Sagar, de gitarist van de vooral in Amerika populaire Canadese indiecultheld Mac DeMarco. Fresh Air ondrescheidt zich met melancholieke, lo-fi electro r&b-pop, die even loom, charmant als verleidelijk is.

Electric LoveBlues/Soul/Jazz/Klassiek: Electric Love – Mean Machine
Deze nieuwe Nederlandse funkband levert met Mean Machine een dijk van een debuut. Grote man is Lucas Meijers, gitarist, bassist, toetsenist en producer. Funk, soul, en zelfs reggae van een hier te lande zelden getoond niveau.

Wereld: Tinariwen – Elwan
Muzikaal gezien is het misschien wel een zegen dat de toearegband vanwege de hachelijke politieke situatie in Mali moest uitwijken naar het buitenland om platen op te nemen. Elwan is met bijdragen van onder meer Kurt Vile, Mark Lanegan en Alain Johannes veelzijdiger dan we van deze formatie gewend zijn. Meeslepend is het nog altijd als vanouds.

Podcast Heaven Radio #49 – 7 februari 2017

  1. Joyce Manor – Angel in the Snow
  2. Patricia Kaas – Cogne
  3. Frank Zappa & The Mothers Of Invention – Dog Breath, In the Year of the Plague
  4. Arkells – Drake’s Dad
  5. Egg Bites Chicken – Feeding The Fishes
  6. Christine Owman – From Dusk
  7. Stephen Fearing – Gone But Not Forgotten
  8. Emma Ruth Rundle – Hand of God
  9. Steve Hussey & Jake Eddy – Into The Ether
  10. Geneviève Laloy – La Part Du Colibri
  11. The Legal Matters – More Birds Less Bees
  12. Nico Muhly & Teitur – Nowheresville
  13. Nicole Sabouné – Right Track
  14. Beoga – The Bonny Ship, The Diamond
  15. James Elkington & Nathan Salsburg – Up of Stairs
  16. Blunt – Va T’En
  17. Chely Wright – Where Will You Be