SoccerRocker

SoccerRocker 2017 presenteert line-up 26 en 27 mei

SoccerRockerDit jaar heeft de SoccerRocker organisatie een heus elftal binnen- en een tweetal buitenlandse bands gestrikt om de rock in de soccer te stoppen. Deze editie markeert ook de officiële uitbreiding van het voetbal-meets-live-muziek evenement: ditmaal duurt het voetbalfestivalfestijn maar liefst twee dagen.

De line-up is zoals voorgaande jaren rijk aan balorige garagerock en lo-fi punkrock kabaal, met af en toe een welverdiend halftime rust-indierock-moment om tijdens de late uurtjes, met behulp van bijzonder eclectische DJ’s, de voetbalvoeten subiet van de vloer te springen. Van over de grens: de Belgische psychrock Double Veterans en LA sunshine surfrock formatie The Triptides. Uit het eigen Mokum staat op het programma: garage-punkrock ‘n roll van The Skidmarks, vrij legendarische lo-fi rockers Claw Boys Claw, slackerrock welpen Canshaker Pi, noisy fuzzrock Bartek, indiepop Pip Blom, Donkey Kung Fu en bassige indierockers van Jagd. Uit Rotterdam staat op het menu: de futuristische funk van De Likt en de Nederbieters genaamd The Jerry Hormone Ego Trip. Uit de rest van het land presenteert SoccerRocker dit jaar KIEFF (recalcitrante punkrock) en Lookapony (garagerock ‘n roll).

Over SoccerRocker
Het is eigenlijk heel simpel, SoccerRocker is een uit de hand gelopen voetbaltornooi voor mannen en vrouwen met live (rock)muziek: soccer en rocker. Vrijdag 26 mei is de toegang volledig kosteloos. Zaterdag is de toegang vóór 17:00 gratis, hierna is de schade (slechts) €12.50. Let op: er zijn slechts 500 losse toegangskaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Voetbalteams betalen €139 per team om mee te mogen doen en kunnen zich vanaf 24 februari inschrijven via de site van het festival. Er is ruimte voor 48 heren- en 48 damesteams. Er is voor tien teams de mogelijkheid om te overnachten. Wel je eigen tentje meenemen! Meedoen? Kijk op www.soccerrocker.nl.

Line-up vrijdag 26 mei kick-off
Triptides (USA), Lookapony, Jagd, Donkey Kung Fu en DJ de Rooie Jager.

Line-up zaterdag 27 mei
De Likt, Jerry Hormone Ego Trip, Skidmarks, Claw Boys Claw, Canshaker Pi, Pip Blom, Double Veterans, Bartek en KIEFF. DJs: The Volcano Boys en DJ St. Paul.

SoccerRocker wordt mede mogelijk gemaakt door:
Copa Sportswear, FootballCulture, Pinguïn Radio, Suburban Records, Excelsior Recordings en voetbalvereniging DVVA, Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost.