Towns & Cities van CHRISTON verschijnt op 31 maart

ChristonOp 31 maart komt het debuutalbum Towns & Cities van CHRISTON uit. Eerder dit jaar hadden we al een voorproefje in de vorm van de EP Towns, waarop de prachtige ballad Perfect World met Maxime Barlag stond. Nu wordt de eerste EP vergezeld door de tweede EP Cities, en samen vormen deze twee een volwaardig album. De nieuwe single Where Do We Go From Here werd afgelopen weekend geprimeurd door Leo Blokhuis op zijn nieuwe protestsong platform What The World Needs Now.

CHRISTON heeft er vorig jaar voor gekozen om zich als kluizenaar terug te trekken in zijn atelier/studio om in alle rust kunnen werken aan zijn songs en sound. Tijdens het schrijf,- en demoproces van dit debuutalbum maakte deze multi-instrumentalist gebruik van een zelfgebouwde loopstation (zijn ‘Perpetuum Mobile’) met aan elkaar verbonden instrumenten, hierdoor ontstond het idee om zijn soloalbum live op dezelfde manier uit te gaan voeren.

Voor de opnamen van zijn nieuwe songs verbleef CHRISTON enige tijd in Nashville, waar muziek een way of life is en hij actief is geweest als songwriter/producer. In die omgeving zijn de songs tot volledige wasdom gekomen, vooral in arrangement en sfeer.  Op ‘Towns & Cities’, gerelateerd aan het boek ‘The Town & The City’  van zijn favoriete schrijver Jack Kerouac, , laat hij zeer persoonlijke liedjes horen in een belangrijke fase in zijn leven.

LIVEDATA 02/04 Patronaat, Haarlem 06/04 V11, Rotterdam 14/04 Simplon, Groningen 21/04 Luxor Live, Arnhem 29/04 Mezz, Breda