The Mysterons

The Mysterons naar Paradox, Hedon en Metropool

The Mysterons The Mysterons @ Feed Your Head, Melkweg

The Mysterons zijn vernoemd naar de jaren ’60 poppenserie Captain Scarlett And The Mysterons. Na de release van hun EP is het hoog tijd voor het langverwachte debuutalbum Meandering die op 10 februari 2017 is verschenen. Aansluitend voert een tournee de band langs alle uithoeken van het land. Maar niet voordat zij hun nieuwe muziek hebben gepresenteerd op het Franse showcase-festival Transmusicales en natuurlijk tijdens het afgelopen Eurosonic Noorderslag.

The Mysterons begon dan welliswaar als schoolproject, maar inmiddels zijn ze shows op mooie podia als Lowlands, Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Paradiso gerijpt en klaar voor het grotere werk. De muziek laat zich niet makkelijk omschrijven. Deels geinspireerd op de muziek die Delia Derbyshire maakte in de BBC Radiophonic Studio’s, deels door de mystieke soundscapes van Portishead. Ook hoor je het repeterende van de minima- soundscapes van Phillip Glass terug in de tunes. De muziek van The Mysterons staat voor een trip. Morricone meets Portishead, altijd spannend en de randjes opzoekend.

LIVEDATA 02/03 Paradox, Tilburg 03/03 Hedon, Zwolle 04/03 Metropool, Hengelo 10/03 Gebr. de Nobel, Leiden 23/03 Sugarfactory, Amsterdam 24/03 Podium Asteriks, Leeuwarden 07/04 Fluor Cafe, Amersfoort