LiveGuide

Sampha, MY BABY en Chef’Special in LiveGuide Radio #2

De maarteditie van gratis concert- en festivalkrant LiveGuide is vanaf deze week overal in het land verkrijgbaar. Dat vieren we vanavond op Pinguin Radio met de tweede uitzending van LiveGuide Radio! Een uur lang hoor je alle acts voorbijkomen die in de nieuwste editie staan van het blad dat zich richt op de tofste acts die de Nederlandse podia komen bestormen.

LiveGuideMY BABY siert de cover van LiveGuide 29. Het psychedelische trio zien we na een Nieuw-Zeeland-tour in maart terug in Holland met een kersverse clubtour. Voor het eerst zullen we dan ook tracks van het heerlijke nieuwe album Prehistoric Rhythm live horen.

In het krantje staat ook een interview met de Londense R&B-sensatie Sampha, die met zijn hemelse debuutalbum Process uit de schaduw stapt van de grootheden waar hij mee samenwerkte. Dat zijn er nogal wat: collabs met o.a. Kanye West, Solange, The xx, SBTRKT, Jessie Ware, Frank Ocean, FKA Twigs en Drake prijken op zijn curriculum vitae.

Met Chef’Special staat in LiveGuide 29 nóg een Nederlandse act die internationaal furore maakt. De mannen vertellen vanuit Haarlem hoe ze de grootste stadions van Amerika van binnenuit zagen. Met het verrassende nieuwe album Amigo lijken de Haarlemmers bovendien spoedig nog veel meer vriendjes te gaan maken.

Dan zijn we er nog niet. Wout Kemkens van Donnerwetter legt in het maandblad uit wat er allemaal voor lijpheden op het programma staan tijdens Donnerwetter Day in Luxor Live (onder meer stemmen met het onderbuikgevoel…), Jo Goes Hunting geeft eerlijk toe dat hij liever in Londen dan in Eindhoven speelt en Per Borten van Spidergawd neemt je mee naar zijn boerderijstudio in Noorwegen.

In de Fangirlkwiz vroeg LiveGuide Sophia de Geus van 45ACIDBABIES de hemd van het lijf over Edje Sheeran, in Divagedrag delen de vuig rockende gasten van Paceshifter hun rider (met o.a. wasabi-nootjes en een potje pandanoniax) en in Groupies Exposed geeft een Dan Croll-fan toe dat de andere acts tijdens Communion Records On Tour in Bitterzoet haar compleet gestolen konden worden.

Het gratis krantje valt af te halen op meer dan 550 punten in heel Nederland. Bijvoorbeeld bij de meeste popzalen, maar ook bij koffiezaakjes, universiteitsbibliotheken en platenzaken. LiveGuide is ook online te lezen via www.liveguide.nl.

Playlist LiveGuide Radio #2 – 27 februari 2017

  1. Dan Croll – One Of Us
  2. Flo Morrissey and Matthew E. White – Look At What The Light Did Now
  3. Jo Goes Hunting – Confusion
  4. Meatbodies – Kings
  5. My Baby – Love Dance
  6. Paceshifters – Draw A Blank
  7. Spidergawd – The Funeral
  8. Sampha – Blood On Me
  9. Neil Cicierega – T.I.M.E.
  10. Litku Klemetti – Juna Kainuuseen
  11. Joseph J. Jones – Whisper To A Hurricane
  12. Jay Som – The Bus Song
  13. Donnerwetter – Dance
  14. Father John Misty – Pure Comedy
  15. Chef’Special – Amígo