Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #51 & Albums week 8

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #2 van 2017.
Interviews met Madness, The KikThe Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson.

In de rubriek ‘Onder de loep’ aandacht voor Blake Mills, die als producer het ene na andere topalbum blijft afleveren: nu weer Darkness And Light van John Legend. Reggaekenner Eddie Aarts staat uitgebreid stil bij de rerelease van Bob Marley’s legendarische Live!

In de recensierubriek met meer dan 100 recensies, nieuwe albums van o.a. John Legend, Chuck Prophet, Howe Gelb, Adam Torres, Ron Gallo, Mark Eitzel en véél meer.

Albums van week 8

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Ryan AdamsPrisoner

Op Prisoner laat het gewezen enfant terrible zich weer eens meer van zijn singer-songwriter kant horen, al zoekt hij het veelal in gestroomlijnde niet al te rootsy klinkende country- en folkpop. Voor americanafans wellicht wat al te gelikt, maar het is beslist Adams’ beste album van dit decennium.

Rock/Pop: Jesca HoopMemories Are Now

In een platencarrière die precies tien jaar beslaat, heeft de Amerikaanse Jesca Hoop altijd kunnen rekenen op de assistentie van Blake Mills. Een samenwerking die, nu Mills onmiskenbaar dé producer van het moment is, zich meer dan ooit uitbetaalt. In de even eigenzinnige als aantrekkelijke nummers zijn bij iedere luisterbeurt nieuwe nuances te ontdekken.

Blues/Soul/Jazz: Robert Randolph & The Family BandGot Soul

Hoewel sacred steel-gitarist Robert Randolph eigenlijk op het podium op zijn allerbest is, weet hij het vuur van de optredens op zijn studioplaten uitstekend vast te leggen. Wie het opzwepende She’s Got Soul hoort op het nieuwe Got Soul, zal zich dat live nauwelijks enerverender kunnen voorstellen. Gospelblues met een voortdurende kick.

Wereld: Girma Bèyènè & Akalé WubéMistakes On Purpose

Mistakes On Purpose is het dertigste deel van de befaamde Éthiopiques-reeks, met dit keer de Ethiojazzpianist Girma Bèyènè. Ondersteund door het geweldige Franse jazzfunkkwartet Akalé Wubé trakteert Bèyène ons op ruim een uur ongehoord goede, psychedelische Ethiopische singer-songwriterjazz.

 

Podcast Heaven Radio #51 – 21 februari 2017

  1. Solange – Don’t You Wait
  2. Childish Gambino – Redbone
  3. Jessica Sligter – The Smoking Tree
  4. The Molochs – The One I Love
  5. Orango – Give Me A Hundred
  6. Pixvae – El Curruco
  7. Eric Gales feat. Garry Clark Jr. – Boogie Man
  8. Fermin Muguruza & Chalart58 – Black Is Negra
  9. Oum – HNA
  10. Nilamayé – Tierra
  11. Minor Victories – Breaking My Light
  12. Jimmy Scott – Motherless Child
  13. Mark Eitzel – An Answer