Motel Mozaique

Motel Mozaïque Festival presenteert 30 tours om Rotterdam te ontdekken

Het Motel Mozaïque Festival presenteert 30 tours die je de rafelranden van Rotterdam laten ontdekken. De gidsen van Motel Mozaïque begeleiden je naar de schaduwen, steegjes en verborgen uitkijken die de populairste stad van Nederland maken tot wat ze is. Stap in een scootmobiel, ga op avontuur met de Typografische safari, ontdek het Amsterdamse in Rotterdam of bekijk de stad vanuit de ogen van een vluchteling. De tours worden gegeven tijdens het Motel Mozaïque Festival op 7 en 8 april 2017.

DE MANIER OM HOTSPOT ROTTERDAM TE LEREN KENNEN

Motel Mozaique“Nu Rotterdam in het ene na het andere hotspot-lijstje verschijnt, presenteert Motel Mozaïque tours die je op een andere manier naar Rotterdam laten kijken. Ontdek dat Rotterdam rijk én arm en hip én rauw is, duik diep in het DNA van de stad. Zie Rotterdam door de ogen van en aan de hand van curatoren en ‘nieuwkomers’ zoals expats en een vluchteling uit Syrië.” vertelt Harry Hamelink, artistiek leider van Motel Mozaïque Festival.

De tours van Motel Mozaïque
Hoe ontvang je vrienden van buiten Rotterdam? Je laat ze natuurlijk jouw favoriete plekken van de stad zien en je vermaakt ze. Ook bij de gidsen van Motel Mozaïque staat deze gastvrijheid voorop. Een groep van 35 creatieve geesten, met hart voor de stad Rotterdam (en voor Motel Mozaïque), neemt je tijdens MOMO17 mee op avontuur door de meest dynamische stad van Nederland. Ze laten je in 30 verschillende gidsentochten de meest bijzondere, gekke en verborgen plekken van de Maasstad zien en maken jouw festivalbeleving compleet en vooral onvergetelijk. De tours zijn gratis toegankelijk voor iedereen, aanmelden vooraf is wel noodzakelijk.

Een selectie uit de tours

MOMO vanuit een scootmobiel
Hoe ervaar je de stad als je afhankelijk bent van een Scootmobiel om je voort te bewegen? En hoe word jij ervaren? En nee, het zijn heus niet alleen maar oude mannetjes of vrouwtjes die hier gebruik van moeten maken. Maar wanneer mag of moet je er gebruik van maken als je nog jong bent, gewoon een gezin hebt, volop meedraait in het (culturele) leven van de stad. Ervaar het eens zelf!

Typografische jungle van Rotterdam
Bekijk de stad eens door de ogen van een grafisch vormgever. De letters van de stad schrijven namelijk een ander verhaal dan je in eerste instantie zou denken. De letters op het Centraal Station zijn al eens eerder gebruikt, de woorden op de Luchtsingel zijn met een reden zo geschreven en ‘doodgewone’ graffiti heeft ook zo zijn typografische regels. Hoe het precies zit hoor je van de vormgevers, kunstenaars en dichters die hun woorden op de stad hebben gedrukt.

Bospolder tussen de dijken
Bospolder-Tussendijken, een wijk ingeklemd door ‘opkomende’ wijken, nu nog getekend door armoede en viezigheid, maar is dat ook echt zo? Een wandeling gekenmerkt door historie, nieuwe inzichten, hoop en de wens om de multiculturele samenleving juist meer smoel te geven.

Rondje Mokum in Rotjeknor
Fanatieke Motel Mozaïque-bezoekers èn Amsterdammers Onno van den Muysenberg en Menno Visser hebben de afgelopen tien jaar met veel plezier gidsentochten gevolgd en zijn daardoor steeds meer van Rotterdam gaan houden. Tijd om wat terug te geven aan de stad en het festival. De beleidsmedewerker cultuur en de popjournalist hebben de stoute schoenen aangetrokken om nu zelf een gidsentocht te gaan leiden. Om te laten zien wat Amsterdammers aan Rotterdam hebben bijgedragen. En dat is wellicht meer dan je als ras-Rotterdammer hoopt…

My First Motel
Duik mee in de wondere wereld van Grootzus en beleef ‘Een Doodgewone Dag’ of is er toch iets meer aan de hand? Aan de hand van dit was prachtige prentenboek beleven we samen de mooiste avonturen en gaan we met z’n allen op pad om alle verloren voorwerpen weer terug te vinden! Helpen jullie mee?! Na zo’n enerverend avontuur sluiten we af met een mooi concertje, van wie dat houden we nog even een verrassing!

Voorproefje tijdens Museumnacht010
Dwaal zaterdag 4 maart ’17 de nacht in met een drietal gidsentochten. Tijdens Museumnacht010 neemt een aantal van de gidsen je mee door drie gebieden die ook tijdens het Motel Mozaïque Festival worden aangedaan. Inclusief optredens van Kim Janssen en iET i.s.m. Conny Janssen Danst & Davide Bellotta. Meer informatie over deze routes en aanmelden via motelmozaique.nl

30 TOURS OM ALTERNATIEF ROTTERDAM TE ONTDEKKEN
Wanneer:
vrijdag 7 & zaterdag 8 april 2017 tijdens Motel Mozaïque Festival
Waar: Rotterdam
Tijden: 7 april vanaf 15.00 uur / 8 april vanaf 11.00 uur (tijden ovb)
Aanmelden: vanaf 9 maart zijn de gidsentochten op motelmozaique.nl te vinden, op 20 maart wordt het complete programma van de gidsen bekend gemaakt en start de inschrijving. Deelname is gratis, reserveren is wel noodzakelijk.