Nick Cave

Lovely Creatures – The Best of Nick Cave & the Bad Seeds 1984 – 2014

Nick Cave & The Bad SeedsLovely Creatures is het meest uitgebreide overzicht van het studiowerk van Nick Cave & The Bad Seeds tot nu toe en verschijnt 5 mei 2017. Het overbrugt maar liefst dertig jaar muziek, van het debuutalbum From Her To Eternity tot Push The Sky Away, hun 15e album. De collectie doorkruist  een van het meest opwindende, eigenzinnige en inventieve oeuvre in het hedendaagse muzieklandschap.

Het album bevat all-time live favorieten Stagger Lee en The Mercy Seat, de hitsingle uit 1995, Where The Wild Roses Grow, tot aan recente fan-favorieten Jubilee Street en We No Who U R. Er zijn nummers die nieuwkomers alleen kennen van film en TV soundtracks, met name O Children (Harry Potter & the Deathly Hallows Pt. I)  en de alomtegenwoordige Red Right Hand, voornamelijke bekend bij de fans van de serie Peaky Blinders.

Het album werd samengesteld door Nick Cave en mede-oprichter Mick Harvey, met de hulp van de huidige Bad Seeds. Huidige en ex-bandleden doorzochten hun persoonlijke archieven om nooit eerder vertoonde foto’s en memorabilia op te zoeken, welke werden verzameld in een prachtig hardcover-boek, samen met een reeks originele essays. Het boek is beschikbaar als onderdeel van de limited edition ‘Super Deluxe’ albumcollectie die ook een twee uur durende DVD met zeldzame en nooit eerder vertoond archiefmateriaal bevat. Lovely Creatures is verkrijgbaar in vier formaten, allen met persoonlijke en zeldzame foto’s van de band: de standaard-CD, 3 dubbel LP, Deluxe 3CD met DVD en het Super Deluxe Limited Edition-pakket.

Lovely Creatures zou in eerste instantie uitkomen in 2014. Vanwege het uitstel heeft de band tussendoor het zeer goed ontvangen 16e studio album Skeleton Tree opgenomen en uitgebracht.

Nick CaveLovely Creatures The Best of Nick Cave and the Bad Seeds 1984 – 2014 komt uit op 5 mei 2017 via Mute Records/BMG in de volgende versies:

2CD
2 CDs (21 nummers) met booklet

3LP
3 Heavyweight 12” vinyl (21 nummers) met drievoudige gatefold hoes

Deluxe 3CD & DVD
3 CDs (45 nummers) en een 2 uur durende DVD met live uitvoeringen, zeldzaam materiaal en interviews en een 48 pagina boek

Super Deluxe 3CD & DVD met Hardcover Boek
Deze box set bevat 3 CDs en een 2 uur durende DVD met een hardcover boek die originele essays bevat, spontane en persoonlijke foto’s gemaakt door de familie van de bandleden en reproducties van diverse band memorabilia

Tour Data in de Benelux 2017
6 oktober           Ziggo Dome         NL           (UITVERKOCHT)
10 oktober           Rockhal                 LUX
13 oktober           Sportpaleis           BEL