Zimmerman

Zimmerman naar Paard van Troje en Patronaat

ZimmermanSimon Casier, bassist van de Belgische indieband Balthazar, heeft de reputatie als ‘stille jongen’ binnen de band. Niets is echter minder waar. De muzikant kruipt nu uit zijn schulp met zijn solo-project Zimmerman. Balthazar neemt een pauze, en net als frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez brengt Casier dit jaar zijn eerste soloplaat uit. Het schijfje staat bol van de opgetogen doch rauwe liedjes die doen denken aan het werk van The Strokes.

De soloplaat is geschreven in een periode van een paar maanden, nadat zijn vorige relatie eindigde en zijn huidige relatie net begon. Sommige nummers kunnen letterlijk genomen worden en de andere juist figuurlijk. Het thema van de plaat is universeel en identificeerbaar. Bij Zimmerman laat hij de basgitaar links liggen en stort hij zich op het gitaarwerk en de zang. Met Zimmerman wekt Casier melancholie op, creëert hij contrastrijke melodieën en staat tegelijkertijd de energie en het plezier voorop.

‘Oh baby, I’ve been around, but not around enough. But what more can I do, then ask you for my love?’

ELLA
De Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude staat bekend als een veelzijdig talent: als filmcomponist, als zangeres van wijlen Houses en sinds kort als bandlid van indiepopband Amber Arcades. Met Van der Woude’s nieuwe project ELLA verzoent zij voor het eerst haar vernuft als zangeres, songwriter, producer en arrangeur. Het resultaat is een groep muzikanten die prachtige, mooi gezongen en dromerige luisterliedjes maakt.

LIVEDATA 10/03 Paard van Troje, Den Haag 23/03 Patronaat, Haarlem 25/03 De Biekorf, Brugge (B) 21/04 Nosta, Opwijk (B) 08/06 De Kreun, Kortrijk (B) 10/06 Altstadt Eindhoven