Lil'Hill

Lil’Hill 2017 presenteert eerste deel line-up

The Dawn Brothers The Dawn Brothers

Het Luttenbergse popfestival Lil’Hill heeft vandaag het eerste deel van de line-up bekend gemaakt: The Dawn Brothers, MOOON, The Mighty Breaks en 90s door Leon B. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juli.

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuutalbum Stayin’ Out Late (release 23 maart a.s.) rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future”.

MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren ’60 en ’70 zijn zeker aanwezig!

The Mighty Breaks zijn zes beste vrienden uit Voorschoten. Gewapend met fuzzy gitaren, oldschool orgel riffs, een knallende saxofoon en liedjes over de zoete én bittere kanten van het leven, zijn hun liveshows hard genoeg om je te trommelvliezen te laten beven en eerlijk genoeg om je te laten voelen als die ene edgy tiener bij jou op school. Met de combinatie van garage, 90’s alternative en een gevoel voor stijl, weten ze hun eigen kleine universum te creëren.

Dit jaar gaat Lil’Hill in de Dance Tent terug naar het deccenium waar het allemaal begon: de jaren ’90. Muziekencyclopedie Leon B zal 90 minuten (jaja) lang de graszoden uit de festivalweide draaien met dance, rock, pop, hiphop, R&B en happy hardcore. Lil’Hill vindt in 2017 plaats op zaterdag 22 juli tussen pakhembeet 16.00 uur en 02.00 uur.

Lil’Hill 2017
Met o.a. The Dawn Brothers, Mooon, The Mighty Breaks, 90s door Leon B
Zaterdag 22 juli 2017
Kaarten: €10 (en alleen aan de dagkassa te verkrijgen)
Aanvang 16.00 uur