Ill Nino

ILL Niño op 19 maart naar Poppodium Volt

Ill NinoOnze gedreadlockte vrienden van Ill Niño komen weer naar Sittard en wel op zondag 19 maart!  Het begint langzamerhand een traditie te worden; voor de derde keer komen de mannen van deze latin-metal band Volt op z’n kop zetten.

ILL NINO: REVOLUTION REVOLUCIÓN VOLLEDIG GESPEELD
De Zuid-Amerikaanse band bestaat nu al zo’n 18 jaar en weet na al die tijd nog steeds het publiek omver te blazen met hun Latijns-Amerikaanse tribalmetal en hele dikke nu-metal. Extra bijzonder: debuutalbum ‘Revolution Revolución’ (2001) zal deze avond in zijn geheel gespeeld worden!

ILL NINO: ZEF MAGAZINE
Dit is wat Zef Magazine er vorige keer over te zeggen had:
“Als er dan nog een band is die er in 2015 nog toe doet en alleen maar beter is geworden sinds de hype in het Limp Bizkit – KoRn – Disturbed – Taproot – Mudvayne tijdperk dan is dat Ill Nino wel. De groep oogt – net zoals de vorige keer in Volt – professioneel op alle vlakken. Zowel muzikaal als visueel klopt de authentieke mix tussen latin en metal die vol overgave de zaal in geslingerd in wordt.

Exotisch explosief. Overtuigend en strak gespeeld laat Ill Nino zien dat zij wel degelijk terecht als headliner fungeren. Dit is meer dan nostalgie. Dit is een vette act die ervoor zorgt dat we de hoogtijdagen niet vergeten, ook al zitten al onze cd’s uit die periode in een doos op zolder.”

SPECIAL GUEST: EKTOMORF
Ook groove-en thrash metal band Ektomorf reist af naar Sittard! Deze Hongaarse band is in het thrash wereldje geen onbekende naam, zowel live als op hun alsbums staat de muziek van deze heren als een huis. De band, die al eerder het podium deelde met bands als Children of Bodom en Kreator werd in 1993 opgericht door de broers Zoltán en Csaba Farkas in Mezökovacsházak, Hongarije. Ektomorf is geëvolueerd naar een hevige thrash band die al meermaals vergeleken werd met Soulfly en Sepultura. Maar dat Ektomorf geen slap aftreksel is, bewijzen de mannen met vele andere invloeden uit de metal, waar Ektomorf een eigen brouwsel van maakt.

SUPPORT: XTORTYA
Aan onze Australische vrienden van XtortYa de eer om de avond af te trappen! Deze uit Perth afkomstige band maakt een energieke mix van rock, hip hop, en electronica.

LIVEDATUM 19/03 Poppodium Volt, Sittard