Ludowic

Nieuwe album van LudoWic verschijnt 21 april

LudowicMet een indrukwekkend arsenaal aan analoge synthesizers, drummachines en noise boxes zoekt de muzikale virtuoos LudoWic de grenzen op van de elektronische muziek. Veel gruis, noise en rauwe duistere klanken uit de donkere hoek van electro, gaat door merg en been. Een geluid dat maar weinig andere kunnen evenaren. Het album Elka Village komt op 21 april uit via Wic Recordings en het Duitse label Black Screen Records op CD en limited edition vinyl in beperkte oplage.

Door middel van de MFB-KULT drummachine is in één nacht de single The Lost Kult opgenomen. Het nummer bestaat 100% uit analoog synthesizer op een denderende moogbass riff. The Lost Kult is de eerste track afkomstig van Elka Village en zal op 10 maart uitkomen.

Om dit album te maken heeft ludoWic zijn eigen ‘Elka Village’ opgezocht. Hij heeft zichzelf een week lang in een kerk opgesloten. In deze rust en afzondering heeft hij grotendeels het album geschreven, geproduceerd en opgenomen vergezeld door zijn analoge, vintage synthesizers, drummachines en ander gereedschap. Op Elka Village zijn muzikale bijdrages van Kevin Stunnenberg (The Cinema Escape, Birth of Joy), Tom Broshuis (Mister and Mississippi) en Wende.

Eind 2015 bracht ludoWic zijn debuutalbum A Blinding Light Moment uit en een klein jaar later bracht de analoge virtuoos de EP Dream Content uit. Naast het creëren van muziek schrijft en produceert ludoWic ook muziek. Zijn laatste samenwerking was met de Japanse Akkisoft/Adult Swim Games, voor wie hij de soundtrack voor de indie game Katana Zero maakte.

LudowicTracklisting Elka Village

  1. Split 5
  2. Boxed People
  3. A Green Painted Garden (ft. Tom Broshuis)
  4. The Lost Kult
  5. The World Has To End
  6. 221-S
  7. Without You (ft. The Cinema Escape)
  8. Elka Village
  9. PCM At Night
  10. There Are Moments (ft. Wende) (Bonustrack)

LIVEDATUM 10/05 De Helling, Utrecht