Palace

Palace op 23 maart naar Paard van Troje

PalaceDe hype rondom dit Londense kwartet Palace staat lijnrecht tegenover het geluid dat zij produceren; namelijk bluesy, laidback indie om bij weg te dromen. De vier bandleden zijn volledig op elkaar ingespeeld en creëren een volwassen geluid, waarin alle instrumenten haast perfect samensmelten. Met deze “Foals meets Radiohead”-sound feeft Palace al vele harten veroverd.

Eigenlijk is het Koorenhuis te klein voor een band als Palace. De indierock band weet te imponeren. Als wij de programmeurs van het Paard mogen adviseren: boek ze, voordat ze nog groter en onbetaalbaar worden’, schreef 3voor12 Den Haag naar aanleiding van de show. En dat advies hebben we ter harte genomen.

Sinds hun eerste track Veins binnen twee weken 500.000 plays op Soundcloud inkopte krijgt Palace niet meer de kans om stil te zitten. Na hun eerste EP werden de Londense jongens hoogstpersoonlijk door Jamie T verkozen tot zijn favoriete nieuwe band, en ook radio-dj/smaakmaker Zane Lowe gaf zijn zegen. In november ’16 kwam de nieuwe EP So Long Forever uit en dit, samen met de lovende verschenen recensies, is een mooie reden om hen naar Paard van Troje te halen.

Support: Island

LIVEDATUM 23/03 Paard van Troje, Den Haag