The Veils

The Veils naar Paaspop, Paard van Troje en de Muziekgieterij

The Veils The Veils @ Melkweg

The Veils is volwassen geworden. De Engelse indiegroep, die in 2003 al furore maakte met hun ‘spooky Americana’, verrast dit jaar menig luisteraar door ineens ‘hun beste album tot nu toe’ uit te brengen. Het creatieve meesterbrein achter deze band? Zanger en songwriter Finn Andrews. Met zijn expressieve gestalte brengt hij melancholische songs, donker en recht in het hart. De zanger wordt dan ook omschreven als een “kunstenaar in de geest van Nick Cave en David Bowie,” aldus het hoofd van Rough Trade Records.

Op 26 augustus verscheen alweer het vijfde studioalbum Total Depravity. Een plaat die op niets anders dan lovende kritieken kan rekenen. Zo beoordeelde PodiumInfo de plaat met vijfsterren en noemde haar “volwassen, gedurfd en experimenteel.” Oor sloot daarbij aan: “Een meesterlijk, meeslepend album.” Verruilt zijn de blije gitaarriedeltjes en lieflijke pianodeuntjes, daarvoor terug gekomen zijn diepe bassen, synthesizers en prominente strijkers. Gebleven is de excentrieke stem van Finn Andrews die – doordrenkt met emotie – zorgt voor ongelofelijk geladen liedjes.

Prachtige muziek, bijtende teksten en een frontzanger die depressies onder de leden heeft: wij hoeven je niet uit te leggen dat een live-optreden van The Veils een sensationele en indrukwekkende ervaring is.

Support: Anthonie Tonnon
Anthonie Tonnon is een singer/songwriter uit Nieuw-Zeeland die zowel solo als met band op de planken staat. Tonnon tourde al eerder met The Veils door Engeland en werd daar zo goed ontvangen dat hij nu ook op het Europese vasteland zijn kunsten mag vertonen. Naast muzikant is hij ook de baas van zijn eigen platenlabel Canapé King Records waaronder hij zijn laatste plaat “Successor” uitbracht

LIVEDATA 16/04 Paaspop Festival, Schijndel 17/04 Paard van Troje, Den Haag 19/04 TivoliVredenburg, Utrecht 20/04 Muziekgieterij, Maastricht 21/04 Doornroosje, Nijmegen 23/04 Oosterpoort, Groningen