LiveGuide

Thundercat, Temples en The Lemon Twigs in LiveGuide Radio #3

De aprileditie van de gratis concert- en festivalkrant LiveGuide is vanaf deze week overal in het land verkrijgbaar. Dat vieren we vanavond op Pinguin Radio met de derde uitzending van LiveGuide Radio! Een uur lang hoor je alle acts voorbijkomen die in de nieuwste editie staan van het blad dat zich richt op de tofste acts die de Nederlandse zalen en festivals komen bestormen.

Op de cover van de dertigste uitgave van LiveGuide prijkt met Thundercat een eigenaardige vogel. Een absolute sterrencast aan gastvocalisten is op zijn nieuwe album Drunk te horen (o.a. Kendrick Lamar, Pharrell, Kenny Loggins en Michael McDonald), maar de funktronicabassist is er totaal niet op uit om hits te scoren. Commercieel gedoe interesseert hem niet zoveel, vertelt hij in het krantje.

In LiveGuide #30 staan ook interviews met onder meer Temples, The Lemon Twigs, Jeangu Macrooy en The Dawn Brothers. Verder blikken we terug op de shows van Peter Doherty (Melkweg) en Tory Lanez (Paradiso) en krijgen we een inkijkje in de rider van de Vlaamse meditatiesensatie Het Zesde Metaal. En dan komt er nóg een zuiderbuur aan het woord, want de tofste rapster van België figureert in de rubriek Fangirlkwiz! Daarin komt aan het licht dat deze Coely behoorlijk veel gemeen heeft met Yasiin Bey (Mos Def), die bezig is aan zijn afscheidstour.

Playlist LiveGuide Radio #3 – 27 maart 2017

  1. Temples – Certainty
  2. Thundercat – Show You The Way (feat Michael McDonald & Kenny Loggins)
  3. Thundercat – Them Changes
  4. The Lemon Twigs – A Great Snake
  5. Baptiste W. Hamon – Comme la vie est belle (feat. Will Oldham)
  6. Jens Lekman – Dandelion Seed
  7. Coely – Don’t Care (feat. DVTCH NORRIS)
  8. Peter Doherty – Hell to Pay at the Gates of Heaven
  9. Young Gun Silver Fox – Long Way Back
  10. Tory Lanez – LUV
  11. Andy Frasco & the U.N. – Mature As Fuck
  12. Holly Macve – Shell
  13. Jeangu Macrooy – Step Into The Water
  14. The Dawn Brothers – Vampire