Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #55 en #56 & Albums week 14

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #3 van 2017. Wat hebben Bruce Springsteen, Keith Richards, John Hiatt, James Burton, Joe Strummer, Merle Haggard en Chuck Prophet met elkaar gemeen? Ze delen hun grote liefde voor de Fender Telecaster, het Zwitserse zakmes onder de gitaren. Geert Henderickx neemt de oergitaar liefkozend onder de loep in een stuk vol overpeinzingen en anekdotes; Chuck Prophet breekt een lans voor ‘zijn Fender’ en Merle Haggard staat centraal in de muziekhistorische rubriek ‘It was xx years ago today’. Een halve eeuw dit keer, want zijn I’m A Lonesome Fugitive stamt uit 1967.

Verder grote interviews met Nederlandse artiesten die om wat voor reden dan ook niet eerder in ons blad stonden. De Zeeuwse rootsrocker Danny Vera, die een opkontje nodig had van Johan Derksen om dan toch eindelijk door te breken. Julian Sas, de bluesrocker uit het Land van Maas en Waal, die onverdroten zijn passie blijft volgen. En de boomlange pianist Joep Beving, die met zijn filmische neo-klassieke pianomuziek de wereld stilletjes aan het veroveren is.

Bijzonder wordt de theatervoorstelling Pinkpop van Toneelgroep Maastricht: een ode aan de liefde en aan het oerfestival. Jack Poels van Rowwen Hèze schreef en speelt de muziek en vertelt. Americanaliefhebbers kunnen uitzien naar interviews met de jonge revelatie Courtney Marie Andrews, het vooral in ons land populaire duo Over The Rhine en geheimtip The Black Lillies.

Als altijd staan er in het blad ook nog eens meer dan 100 albumrecensies. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem vóór maandag 3 april 16.00 uur een abonnement! En profiteer van de aanbieding: het eerste jaar Heaven voor slechts €22,50 + 3 cadeaus.

Albums van week 14

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Rodney Crowell – Close Ties
In de beginjaren van Heaven leverde Rodney Crowell met The Houston Kid zijn allerbeste album af. Hoewel hij daarna nog mooie albums afleverde, was er geen die zich kon meten met dat meesterwerk. En hoewel ook Close Ties niet helemaal van dat niveau is, is het met stip zijn beste plaat sinds The Houston Kid.

Rock/Pop: Kim Janssen – Cousins
Schaarden we Kim Janssen tot nu toe op grond van zijn eerdere platen onder de singer-songwriter, op Cousins voegt hij daar zoveel ritmiek en instrumentatie aan toe dat zijn singer-songwriterachtige liedjes nu toch veel meer een popgevoel meekrijgen. En wat een schitterende liedjes ook, doortrokken van melancholie en muzikale rijkdom.

LIVEDATA 07/04 Motel Mozaique, Rotterdam 19/04 Trix, Antwerpen 29/04 Here Comes The Summer, Vlieland 16/06 Best Kept Secret, Hilvarenbeek 18/08 Graceland Festival, Vierhouten

Blues/Soul/Jazz: Aubrey Logan – Impossible
Weinig jazzartiesten hebben de laatste jaren zo’n indruk op mij gemaakt als Aubrey Logan. Zoals deze Amerikaanse zangeres/tromboniste op YouTube Can’t Hold Us van Macklemore & Lewis volledig naar zich toe trekt is ongekend virtuoos. Een vertolking van dat niveau kom je op haar debuut Impossible niet tegen, maar aan alles hoor je dat hier een nieuwe superster aan het werk is.

Wereld: Orchestra Baobab – Tribute To Ndiouga Dieng
Het overlijden van Ndiouga Dien, een van de zangers en mede-oprichters van Orchestra Baobab, was de aanleiding voor de anderen om voor het eerst in tien jaar tijd de koppen weer bijeen te steken voor een nieuw album. Spectaculair anders klinkt de legendarische Senegalese groep niet, maar het is een schitterende aanvulling op een niet bovenmatig groot, maar muzikaal hoogstaand oeuvre.

LIVEDATA 05/05 Het Depot, Leuven 06/05 Melkweg, Amsterdam

 

Playlist uitzending #55 – 21 maart 2017

  1. Anna Fermin’s Trigger Gospel – Great Days
  2. Alter Ness – Against The Waves
  3. Cloud Nothings – Modern Act
  4. Wesley Stace – Hastings Pier
  5. Horse Thief – Evil’s Rising
  6. Pinegrove – Visiting
  7. Sleaford Mods – Messy Anywhere
  8. Sharon Goldman – Lilith
  9. Gerry Beckley – Minutes Count
  10. Rebecca Loebe – Cannonball
  11. Jesca Hoop – The Lost Sky
  12. Travis Green – Please Don’t Cry
  13. Thorin Loeks – Bare Bones
  14. Amariszi – Overture
  15. C. Daniel Bolling – Mama’s Radio
  16. Jeff Boortz – Half The Time
  17. TaxiWars – Bridges

Playlist uitzending #56 – 28 maart 2017

  1. Tentempies – A Mi Propio Paso
  2. Kristin Hersh – Bright
  3. Becky Warren – Call Me Sometime
  4. Sinkane – Deadweight
  5. Teleman – Düsseldorf
  6. Maren Morris – Sugar
  7. Detour 33 – Ballad Of A Stabbed Girl
  8. The Dear Hunter – Cascade
  9. Tall Ships – Petrichor
  10. Mark Ripp & The Confessors – Hey Little Guy
  11. Wiebe – Us Heit Graach
  12. Jens Lekman – What’s That Perfume That You Wear?
  13. Julie Byrne – Morning Dove
  14. Martin Simpson & Dom. Flemons – Short Time Come Again
  15. Ibibio Sound Machine – Power of 3
  16. The xx – On Hold