Mother's Finest

Mother’s Finest op 21 april naar Metropool

Mother's FinestMother’s Finest doet het al jaren. Pioniers als het gaat om het vermengen van rock en funk. Het swingt, maar heeft ook altijd een bepaalde logge groove. De band wordt dus zowel omarmt door hardrockers maar ook funk-adepten kunnen uit de voeten met het vakmanschap van de band. Ze hebben in de loop der jaren meer vlieguren gemaakt dan een gemiddelde Boeing 747 en speelt nog altijd strakker dan een broek die 6 maten te klein is.

Het levert de band erkenning van vakbroeders en de nodige hits op. Baby Love, Piece Of the Rock en Mickey’s Monkey blijken tijdloze klassiekers maar de band maakt nog altijd nieuwe muziek en dus hoor je vanavond ook recenter werk. En dus deze hieronder, die door een paar Nederlandse pioniers op het gebied van crossover op haar beurt dan weer is gesampled. Google maar eens.

Nieuwe plaat?
Verwachten wij niet, maar in 2015 verscheen er nog eentje. Want Mother’s Finest maakt gewoon nog muziek en heeft nog wat te vertellen. Destijds verscheen er een teaser die in een notendop weergeeft hoe Mother’s Finest in de 21e eeuw klinkt.

Wat horen we vanavond?
In elk geval een band met nummers die de tand des tijds prima hebben doorstaan. En een band die nog altijd met de nodige pepers in de kont speelt. Het maakt vanavond niet uit of je nou beweegt met voornamelijk je nekspieren of dat je je hele lichaam betrekt bij je danskunsten, maar dansen zal je!

LIVEDATUM 21/04 Metropool, Hengelo