The Paladins naar Paradiso en de Muziekgieterij

The PaladinsThe Paladins in de originele bezetting: Dave Gonzalez (gitaar, zang), Thomas Yearsley (bas), Brian Fahey (drums). Roots rock en rockabilly, bijna vijfentwintig jaar gerijpt, als een goede whisky op een eikenhouten vat. The Paladins werd begin jaren tachtig opgericht op de middelbare school, door gitarist Dave Gonzales en contrabassist Thomas Yearsley.

Vanuit San Diego bracht de band sinds die tijd acht studioalbums en een paar albums met live-opnames uit. Met daarbij jaarlijks grofweg 200 shows over de hele wereld verkreeg de band de reputatie als een van de hardst werkende bands van Amerika. In 2004 hield The Paladins het even voor gezien, wat betreft nieuwe albums dan, maar het lijkt erop dat niets ze van het podium kan houden, want ze toeren er nog steeds lustig op los.

Nieuw Album
Ruim dertig jaar geleden debuteerden de Paladins met een plaat die op energieke wijze blues, rockabilly en surf combineerde. Ze waren onderdeel van de heilige Californische roots-drie-eenheid met Los Lobos en The Blasters. De Paladins zijn nog altijd even alive and kicking zoals hun nieuwe CD New World bewijst. Die rockt hard en Dave Gonzalez is met de jaren een steeds smaakvollere gitarist geworden. En met de liedjes zit het ook wel snor. Waterman is een fenomenale hedendaagse bluesy aanklacht tegen het kapitalisme, Mar Solitair een spectaculaire Dick Dale-achtige instrumental. Ach, New World deugt van de eerste tot de laatste noot.

The PaladinsTracklisting New World

  1. New World
  2. Waterman
  3. Things Keep Changin’
  4. Mar Solitar
  5. If You Were Only Mine
  6. Wicked
  7. Should Have been Dreamin’
  8. I Know Ehen I’m Not Wantd
  9. Magic Touch
  10. Without Love
  11. No Pain Anymore

LIVEDATA 19/04 Paradiso Noord, Amsterdam 20/04 Grenswerk, Venlo 21/04 Groene Engel, Oss 22/04 Fluor, Amersfoort 23/04 Lantaren Venster, Rotterdam 26/04 De Spot, Middelburg 27/04 De Lantaarn, Hellendoorn 28/04 Muziekgieterij, Maastricht 29/04 Oosterpoort R&B Night, Groningen 01/05 Roots & Roses Festival, Lessines (B)