Vök

Vök met debuutalbum Figures naar Nederland

VökDe muziek van de jonge IJslandse band Vök laat zich het best omschrijven als intense en dromerige elektro-pop. Merkbaar beïnvloed door acts als The Weekend, The XX en The Knife creëert Vök een hypnotiserende mix van fluisterende melodieën. Als vervolg op de veelgeprezen eerste EP’s verschijnt op vrijdag 28 april het debuutalbum Figures via Nettwerk Records. Luister hieronder naar de single Show Me.

Figures is voor het grootste gedeelte geschreven in de knusse studio van zangeres Margrét Rán in het trendy IJslandse Reykjavik. Het album is door Brett Cox opgenomen en geproduceerd in de thuisstudio van drummer Eina Stef. In deze intieme en persoonlijke setting wist Cox de gedetailleerde klanken moeiteloos te vangen in prachtig opgebouwde popliedjes en weemoedige elektronica. Het album ademt voor de volle honderd procent de authentieke IJslandse sound met melodieuze vocalen en echoënde gitaren.

LIVEDATA 22/04 Nordic Delight Festival 2017 @ Melkweg, Amsterdam 23/04  Effenaar, Eindhoven 25/04  WORM, Rotterdam 26/04  Vera, Groningen