Orange Skyline

Stationschef 256: Orange Skyline / Niels van der Wielen

Orange SkylineMaandag 1 mei worden de deelnemers bekend gemaakt van de Popronde 2017*, een uiterst spannend moment voor de honderden bands en solisten die zich hebben ingeschreven. Dat was het twee jaar geleden ook voor Orange Skyline. De band hoorde echter tot de gelukkigen en plukt nu de vruchten van een succesvolle Popronde. In het kielzog daarvan stond Orange Skyline op ruim veertig festivals, werden ze geadopteerd door de collega’s van 3FM, maakten ze indruk tijdens Noorderslag en weten ze nu zelfs hoe de hitparade ruikt. Toch maakt Orange Skyline geen hapklare brokpop. Hun sound kent invloeden zo uiteenlopend als obscure Amerikaanse garage rock tot en met stadionvriendelijke Britpop. Wat het Groningse kwartet boven het Nederlandse maaiveld doet uitsteken, behalve een zak vol sterke songs en een ongemeen energieke ritmesectie is de magie tussen Stefan (zang) en Niels van der Wielen (gitaar). Bands met broers, als dat maar goed gaat!

Wie de popgeschiedenis een beetje kent weet dat bands met broers vaak voortijdig breken. Denk aan Oasis met de gebroeders Gallagher, die elkaar alleen nog maar via de pers spreken of aan de broertjes Davies van The Kinks, die elkaar regelmatig naar het leven stonden. Op de bühne. Vooralsnog is het louter broederliefde op het podium bij Orange Skyline, maar dat kan dus zo omslaan. Gelukkig is er geen reden voor een familievete. Het album Things That I Hide loopt lekker en de band heeft zijn handen vol aan optredens.

Onze Bazz sprak met Niels over bands, broers en andere zaken van belang. Je kunt het interview horen op zaterdag (29/4) avond tussen 19.00 en 21.00 uur. Of in de herhaling donderdag 4 mei a.s. vanaf 22.00 uur.

Orange Skyline live: 5 mei Bevrijdingsfestival, Drenthe. 13-14 mei Mama’s Pride, Geleen. 18 mei Vera, Groningen. 19 mei Paradiso, Amsterdam, 20 mei Tivoli, De Helling.

* De bekendmaking van de selectie van Popronde 2017 is maandag 1 mei a.s. tussen 22.00 en 24.00 op wp.pinguinradio.com.

De Top 25 van Orange Skyline

1. Iggy Pop & The Stooges – Search & Destroy
2. Beatles – In My Life
3. Radiohead – Exit Music (For A Film)
4. Frank Ocean – Pink Matter
5. Velvet Underground – Heroin
6. Kanye West – POWER
7. Stone Roses – I Am The Resurrection
8. The Doors – The End
9. Nirvana – Lithium
10. Foxygen – We Are The 21st Ambassadors Of Peace & Magic
11. Oasis – Live Forever
12. Pixies – Gouge Away
13. Arctic Monkeys – Cornerstone
14. Nico – These Days
15. Trentemøller – The Mole (Remix Chimes)
16. Arcade Fire – Deep Blue
17. The National – Pink Rabbits
18. Kendrick Lamar – Alright
19. LCD Soundsystem – All My Friends
20. Pulp – Underwear
21. Frank Zappa – Bobby Brown
22. Patrick Watson – Man Under The Sea
23. Drake – Shot For Me
24. John Lennon Plastic Ono Band – God
25. The Ronettes – Be My Baby