Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #61 & Albums week 19

HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

Heaven #3 van 2017 is recent verschenen. Wat hebben Bruce Springsteen, Keith Richards, John Hiatt, James Burton, Joe Strummer, Merle Haggard en Chuck Prophet met elkaar gemeen? Ze delen hun grote liefde voor de Fender Telecaster, het Zwitserse zakmes onder de gitaren. Geert Henderickx neemt de oergitaar liefkozend onder de loep in een stuk vol overpeinzingen en anekdotes; Chuck Prophet breekt een lans voor ‘zijn Fender’ en Merle Haggard staat centraal in de muziekhistorische rubriek ‘It was xx years ago today’. Een halve eeuw dit keer, want zijn I’m A Lonesome Fugitive stamt uit 1967.

Als altijd staan er in het blad ook nog eens meer dan 100 albumrecensies. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem hier een abonnement!

Albums van week 19

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: John Moreland – Big Bad Luv
Onder americanaliefhebbers geldt deze uit Oklahoma afkomstige singer-songwriter al jaren als geheimtip. Sinds In The Throes (2013) en High On Tulsa Heat (2015) is hij ook voor Heaven-lezers geen onbekende. Dat DWDD al in maart de loftrompet stak over het toen nog te verschijnen Big Bad Luv zal wel komen doordat dat hij onderdak vond bij het Britse indielabel 4AD. Wat niet wegneemt dat dit album er wel degelijk eentje van de buitencategorie is.

Rock/Pop: Mac DeMarco – This Old Dog
In de Verenigde Staten balanceert de Canadees Mac DeMarco sinds Salad Days (2014) op de rand van een grote doorbraak. Wellicht dat het met This Old Dog gaat gebeuren. Waar zijn oudere platen altijd ook een beetje schuurden, blinkt dit nieuwe album uit in bijzonder mooie, zonnige indie(folkpop die velen zal charmeren.

Blues/Soul/Jazz: Liz Aku – Ankhor
Met dit tweede album Ankhor komt het talent van deze Belgische neo-r&b-zangeres pas echt tot wasdom. Geconcipieerd in Nieuw-Zeeland, waar hde plaat ook deels werd opgenomen voor het vermaarde Duitse Sonar Kollektiv-label (o.a. Jazzanova) bewijst ze zich als een moderne soulzangeres die met de besten meekan.

Wereld: Alice Coltrane – World Spirituality Classics 1: The Ecstatic Music Of Alice Coltrane Turiyasangitananda
David Byrne’s wereldmuzieklabel Luaka Bop richt de schijnwerper – in een nieuwe reeks? – op baanbrekende spirituele muziek. Op deel 1 staat muziek die de weduwe van jazzlegende John Coltrane tussen 1982 en 1995 maakte voor de door haar opgerichte ashram in de heuvels buiten Los Angeles. Vernieuwend en meeslepend, worden aloude hindoe-gezangen in de handen van Turiyasangitananda, zoals Alice Coltrane door haar volgelingen wordt genoemd, plotseling hip.

Playlist uitzending #61 – 2 mei 2017

  1. Lil’Ed & The Blues Imperials – Giving Up on Your Love
  2. Grails – Pelham
  3. Real Estate – Stained Glass
  4. Fischer-Z – Wild Wild Wild Wild
  5. François & The Atlas Mountains – 1982
  6. Bonobo – Grains
  7. Julia Holter – How Long
  8. Torgeir Waldemar – Island Bliss
  9. Temples – Oh the Saviour
  10. Cameron Avery – Wasted On Fidelity
  11. King Gizzard And The Lizard Wizzard – Billabong Valley
  12. Samantha Fish – Hurt’s All Gone
  13. Fink – Keep Myself Alone Now
  14. You Never Stop Loving (The One That You Loved) – Piano Magic
  15. The Shins – Heartworms
  16. Candy Bomber – North
  17. Cary Morin – Nothing Compares  To You