Wouter Hamel

Wouter Hamel met nieuwe album onder meer naar Paard en Rotown

Wouter HamelWouter Hamel zijn vorige twee albums zijn belangrijke opstappen geweest zowel op persoonlijk als artistiek vlak. Het leverde de nodige inzichten op: hoe komt Wouter Hamel het dichtst bij zichzelf? Het vijfde album AMAURY geeft volmondig antwoord op die vraag en verschijnt op 4 augustus bij V2 Records. In navolging van de nieuwe nummers zal vanaf eind september een clubtour plaatsvinden.

Over Amaury 
Dit is het eerste album waarop Hamel zelf niet de voorkant siert. Het artwork van de plaat belichaamt de harmonie die Wouter Hamels muziek altijd heeft gekenmerkt. Schuilen doet hij echter niet meer. AMAURY is namelijk zijn bijnaam op dating apps. “Het is eigenlijk mijn alias. Mijn avatar, de persoon in mij die zich nooit schaamt. De persoon die zichzelf onbevangen en onbeschaamd accepteert.”

Beginnend als een vlotte Stray Cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholisch uurtjes met When All The Bars Have Closed Again; AMAURY is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

LIVEDATA 27/09 Paard, Den Haag 28/09 Oosterpoort, Groningen 29/09 Melkweg, Amsterdam 30/09 TivoliVredenburg, Utrecht 05/10 Mezz, Breda 06/10 Victorie, Alkmaar 07/10 De Spot, Middelburg 08/10 Rotown, Rotterdam