Music brings us together

Expositie boekproject MUSIC BRINGS US TOGETHER in Concerto

Peter Koudstaal is niet alleen zijn leven lang al fotograaf, maar ook een enthousiaste concert- en festivalbezoeker. Eerst op de middelbare school, later toerend door Europa in zijn oude Volkswagen met de Zeiss Ikon camera van zijn vader op de achterbank..

Op het Fuji Rock Festival in Japan kwamen zijn twee passies op een bijzondere plek samen. Het werd het begin van een avontuur dat een aantal jaren zou duren en waarin hij de wereld rondreisde – van o.a. Glastonbury (UK), Roskilde(DK) en Afropunk (US) tot Nashestvie (Rusland), Zhangbei (China) en Lowlands – op zoek naar het antwoord op de vraag: wat beweegt mensen om naar muziekfestivals te komen en waarom keren ze elk jaar weer terug? Is het de voorpret, de urgentie om er hoe dan ook bij te moeten zijn of de herinnering aan eerdere edities?

MUSIC BRINGS US TOGETHER, het boek dat er moest komen, is een uniek tijdsdocument. Het is geen ‘fanboek’ maar een zoektocht naar de sociologische verklaring van de populariteit van muziekfestivals.

Er hebben niet alleen artiesten en festivalgangers aan het boek meegewerkt maar ook wetenschappers, artiestenmanagers, festivalorganisatoren, programmeurs, cateraars, romanciers, beveiligers, tentenbouwers en (festival) wereldverbeteraars.

Crowdfunding

Het boek wordt 384 pagina’s dik en 4 kg zwaar. Op dit formaat wordt het slechts in een beperkte oplage geprint. De kosten van de eerste druk worden van 20 juni a.s. tot 30 juni 2017 gecrowdfund op de website voordekunst.nl. Tijdens de crowdfundcampagne is het boek bij Concerto te bekijken. Ook wordt bij Concerto een aantal foto’s uit het boek tentoongesteld.

Music brings us together