JW Roy

JW Roy met nieuwe single naar Patronaat en Paard

JW RoyAfgelopen week is de nieuwe single Keep It Simple (ft. Lea Kliphuis) van JW Roy uit gekomen. Het nummer is de eerste single die te horen is van het nieuwe album dat aan het eind van het jaar zal verschijnen. Keep It Simple is vanaf nu te beluisteren op onder andere Spotify, Apple Music en te koop via iTunes en Google Play.

JW Roy schreef het nummer samen met Lea Kliphuis en zegt over Keep It Simple: “Twintig jaar geleden bracht ik mijn eerste album uit. Elk jaar struin ik alle zalen en steden af, overal spelen en van alles uitproberen. Dan besef je dat je je lekker voelt bij wat je hebt. En dat dat nog steeds min of meer hetzelfde is als toen. In het leven en qua muziek.”
Keep It Simple werd opgenomen in het brouwershuis bij de bierbrouwerij Beerze in Vessem waar JW Roy en zijn vaste band The Royal Family een studio hebben ingericht om ongedwongen en vrij aan nieuwe nummers te kunnen werken. In de videoclip, gemaakt door Martijn Kuijten, zie je de band aan het werk in de studio.

Nieuw album
Keep It Simple is de voorloper van het aankomende album A Room Full Of Strangers dat uiterlijk eind november 2017 zal verschijnen in het jaar waarin het precies 20 jaar geleden dat zijn eerste album ‘Round Here verscheen. Op 30 september in de Eindhovense Effenaar geeft JW Roy een bijzondere show om zijn 20 jarige carrière te vieren. Dit doet hij samen met onder andere Guus Meeuwis, Diggy Dex en Gerard van Maasakkers voor (en met) wie hij verschillende nummers schreef.

Royal Family Records
Keep It Simple wordt uitgebracht door Royal Family Records, JW’s eigen platenmaatschappij waar ook zijn band The Royal Family in participeert. Het label staat voor ambachtelijkheid en het ondernemen met mensen die dicht bij je staan. JW Roy wordt dan ook ondersteund door de familiebedrijven Floris van Bommel en Beerze.

LIVEDATA 20/05 Blues Open, Geldrop 02/06 Patronaat, Haarlem 03/06 Jun Fan Peije, Drachten 08/06 Paard, Den Haag 12/06 Oerol (Onder de Pannen), Terschelling 13/06 Oerol (Onder de Pannen), Terschelling 30/06 Burgerweeshuis, Deventer 06/08 Achterhoek Spektakel Toer, Lievelde 12/08 Polderpop, Leusden 31/08 Southern Roots Night Open Air, Valkenburg 02/09 Tuckerville, Enschede 30/09 20 Year Recording Artist @ Effenaar, Eindhoven