Heaven Radio

Podcast Heaven Radio #64 & Albums week 22

HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

Heaven #3 van 2017 is recent verschenen. Wat hebben Bruce Springsteen, Keith Richards, John Hiatt, James Burton, Joe Strummer, Merle Haggard en Chuck Prophet met elkaar gemeen? Ze delen hun grote liefde voor de Fender Telecaster, het Zwitserse zakmes onder de gitaren. Geert Henderickx neemt de oergitaar liefkozend onder de loep in een stuk vol overpeinzingen en anekdotes; Chuck Prophet breekt een lans voor ‘zijn Fender’ en Merle Haggard staat centraal in de muziekhistorische rubriek ‘It was xx years ago today’. Een halve eeuw dit keer, want zijn I’m A Lonesome Fugitive stamt uit 1967.

Als altijd staan er in het blad ook nog eens meer dan 100 albumrecensies. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem hier een abonnement!

Albums van week 22

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Quercus – Nightfall
Met Nightfall maakten folkzangeres June Tabor, pianist Huw Warren en jazzsaxofonist Iain Bellamy hun tweede trioalbum op de grens van folk en jazz. Wederom imponeert Tabor door de hartverscheurende wijze waarop zij meer en minder bekende liedjes interpreteert, geschraagd door Warrens sublieme pianospel en Bellamy’s indringende sax.

Rock/Pop: The Mountain Goats – Goths
In Nederland geniet The Mountain Goats enige faam bij een select groepje liefhebbers, maar ook met Goths, het zestiende album alweer, bewijst de band rond singer-songwiter John Darnielle dat ze tot de absolute top van de Amerikaanse indie-scene behoort. Een conceptalbum rond de Gothic subcultuur, gevat in twaalf prachtige popliedjes.

Blues/Soul/Jazz: Æon Trio – Elegy
Elegy, Het debuut van het Æon Trio is buitengewoon fraai en sfeervol uitgegeven. Het in Nederland verblijvende trio bestaat uit pianiste Atzko Kohashi (Japan), celliste Maya Fridman (Rusland) en contrabassist Frans van der Hoeven (Nederland) en maakt beeldschone, contemplatieve muziek op de grens van moderne jazz, klassiek en ambient.

Wereld: Mulatu Astatke – Mulatu Of Ethiopia
Als grondlegger van de Ethio-jazz, die unieke mengeling van funk, jazz, latin, pop en traditionele Ethiopische muziek, behoort Mulatu Astatke tot de grootste componisten en muzikanten uit het Oost-Afrikaanse land. Met de reissue van Mulatu Of Ethiopia uit 1972 is nu misschien wel zijn allermooiste en allerzeldzaamste plaat eindelijk ook hier beschikbaar gekomen.

 

Playlist uitzending #64 – 23 mei 2017

  1. The Afghan Whigs – Demon In Profile
  2. Ester de Abreu – Coimbra
  3. Aubrey Logan – Go
  4. La Santa Cecilia – Pa Que’ Trabajar
  5. Jan Swerts – Kijk, Jessica, kijk naar al die lege wegen.
  6. Cormac O Caoimh – Have You Built Yourself Well
  7. Kehlani – Undercover
  8. Lesley Kernochan – A Calm Sun
  9. Ásgeir – Here Comes The Wave In
  10. Huó’ng Thanh – Xóm Quê
  11. Cream – Sweet Wine
  12. Bry – Everything
  13. The Doors – The Crystal Ship
  14. Sinai Vessel – Laughlin
  15. Chicano Batman – Friendship (Is a Small Boat in a Storm)
  16. The Buttertones – Pistol Whip
  17. Daymé Arocena – Eleggua