Metropolis

Tweede serie namen voor Metropolis Festival 2017

We gaan weer vrolijk verder met het uitbouwen van ons mooie programma voor het aanstormende Metropolis Festival op zondag 2 juli 2017! Wederom hebben we vijf hele toffe namen voor je!

Nieuwe bevestigingen

THE ORWELLS  DIRTY ASS ROCK NN ROLLLLL
‘Mutilated pop songs’, zo beschrijft The Orwells-gitarist Matt O’ Keefe zijn eigen band. Daar heeft ie wel een punt. De band uit Chicago verzoent pakkende popmelodieën met weerbarstige onheil op glorieuze wijze met elkaar. The Orwells, met IJsbrekerThey Put A Body In The Bayou, laat je de vinnige grungepop uit volle borst mee joelen, voordat je überhaupt de hoeveelheid naargeestige randjes in de teksten ontdekt. Momenteel geldt The Orwells, met zijn zwarte humor en vlijmscherpe catchy gitaarherrie, als een van de leukste gitaarbands op deze aardkloot. Fans van Pixies en The Strokes kunnen deze band alvast blind aanvinken.

JALEN N’GONDA  THE NEW VOICE OF SOUL
Jalen N’Gonda’s hartstochtelijke soulstem heeft iets ontwapenends: zelfs met het kleinste zuchtje weet hij een baan richting het hart te vinden. Eenmaal binnengekomen is N’Gonda ook niet meer weg te slaan. De in Liverpool gevestigde Amerikaan kent zijn klassiekers: zijn muziek is schatplichtig aan legendarische labels als Stax en Motown, beiden eigenhandig verantwoordelijk voor de verwekking van zeker een miljoen nieuwe zielen in de sixties. N’Gonda zorgt na zijn show op Metropolis hoogstwaarschijnlijk zelf voor een zekere groei binnen onze populatie.

JANKA NABAY & THE BUBU GANGJANKA NABAY & THE BUBU GANG – THE UNDISPUTED KING OF BUBU MUSIC
Janka Nabay tilt de ruim 500 jaar oude tradities van bubu muziek naar de toekomst met een supergroep bestaande uit zangeres Boshra Alsaadi en leden van Gang Gang Dance, Skeletons en Starring. Het fundament van bubu, de folkmuziek van Moslims in thuisland Sierra Leone, wordt verweven met Afrobeat, psychedelische rock en moderne instrumentatie van synths en beats. En, niet geheel onbelangrijk, de teugelloze energie van Janka zelf, de manier waarop hij met zijn aanstekelijke vraag-en-antwoord maniertjes het publiek altijd voor zich weet te winnen. Janka Nabay en zijn band zijn doldwazer en dansbaarder dan ooit!

Janka’s nieuwe album Build Music verscheen onlangs op Luaka Bop Records, het label van Talking Heads frontman David Byrne.

JO GOES HUNTING – EXPRESSIVE COLORFUL AVANT-POP
Jo Goes Hunting maakt popmuziek met meerdere dimensies. Het ijzersterke debuutalbum Come, Future pakt behoorlijk uit met gelaagde arrangementen en spannende nuances, die je misschien pas vele luisterbeurten later zult ontdekken. Megalomaan wordt de muziek nergens. Eerder speels en curieus. Multitalent Jimmi Jo Huetings’ kleurrijke manier van produceren – het uniek toepassen van veldopnames, samples en overdubs – is niet slechts voor sier, maar als het ware een geluidsdagboek: kleine momentopnames die een bepaald gevoel of herinnering met zich meedragen en tijdens de optredens opnieuw opborrelen.

Lees hier ons interview met Jo Goes Hunting!

THE DAWN BROTHERS 
– SOULFUL ROCK ’N ROLL
The Dawn Brothers mogen dan geen bloedverwanten zijn, de onderlinge chemie van dit jonge Rotterdamse gezelschap doet het wel vermoeden. The Dawn Brothers is een rootsrockband van de buitencategorie, evengoed bekwaam in klassieke pop als overrompelende jams. Met referentiekaders als CCR, The Band en The Rolling Stones maken The Dawn Brothers geluiden uit het gouden tijdperk van de rock & roll urgent en vooruitstrevend. Het debuut Stayin’ Out Late is een dwingend en opwindend kunstwerk, overspoeld met tijdloze liedjes.
Van dit mooie rijtje presenteren we de nieuwe lokale helden Jo Goes Hunting en The Dawn Brothers samen met onze vaste festivalpartner Popunie Live.

Wil jij op Metropolis spelen? Dat kan! 

Het begint een mooie traditie te worden: tijdens de 29e editie van het Metropolis Festival is er voor het vierde jaar op rij ruimte voor (piep)jong talent op ons Talent Stage (powered by Popunie). Jij kunt dus gewoon zelf het Metropolis podium beklimmen op zondag 2 juli 2017! ???? Tenminste, als je 18 jaar of jonger bent. Muzikanten, acts en bands kunnen zich nog heel even aanmelden om in aanmerking te komen voor speeltijd op Talent Stage, de inschrijving sluit namelijk op 30 mei!!

Metropolis Festival

Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Gemiddeld weten op de eerste zondag van juli ieder jaar weer zo’n 35.000 bezoekers het Zuiderpark te vinden voor een onvervalste festivalbeleving op de zuidoever van de Nieuwe Maas.

LIVEDATUM 02/07 Zuiderpark, Rotterdam