Nina Simone

Win de biografie ‘Nina Simone’ van Alan Light

Nina SimoneOndanks haar grote talent werd de briljante en tegenstrijdige Nina Simone gedwarsboomd door haar eigen instabiliteit. Na het succes van de documentaire What Happened, Miss Simone? is het verhaal er nu eindelijk in boekvorm, met nog meer interviews en niet eerder vertelde verhalen. Alan Light schijnt nieuw licht op het leven van Nina Simone in deze definitieve biografie.

Op het podium voelde Nina Simone zich vrij en ongeremd. Maar in de gewelddadige en turbulente tijden van de Civil Rights Movement in de jaren zestig, had Simone moeite om haar artistieke identiteit en ambitie te verzoenen met haar toewijding aan de burgerrechtenstrijd.
Haar tegenstrijdige ideeën en grillige temperament kwamen tot uiting in het uitschelden van fans en de destructie van haar relaties, zoals die met haar dochter.

Alan Light neemt ons mee op een geloofwaardige tocht langs de verdrietige en verbijsterende wirwar van Nina Simones leven. Het resultaat is een aangrijpend eerlijk, fascinerend portret van een strijdbaar maar getroebleerd artiest.

Alan Light is een ervaren muziekjournalist. Hij publiceerde al biografieën over Leonard Cohen, Jeff Buckley en Prince. Ook schrijft hij regelmatig voor The New York Times.

Biografie Winnen

Mail ons de echte naam van Nina Simone! Doe dit naar prijsvraag@pinguinradio.com o.v.v. Nina. We hebben overigens 5 boeken om weg te geven…