Wand

Wand naar Rotown, Paradiso en Down The Rabbit Hole

WandThee Oh Sees mogen dan als alfamannetje worden beschouwd binnen de garagerock, Wand op zijn meest intens kan zich op dat front prima met John Dwyer en bondgenoten meten. De Californische band excelleert vooral in pure veelzijdigheid. Dit vijftal maakt overdonderende, fuzzy garagerock met onderliggende lagen vol sixties-harmonieën, prog-, glam- en stonerrock. Hun debuutalbum werd geproduceerd door niemand minder dan Ty Segall.

Dat klikte zo goed dat het opperhoofd van de garagerockscene aan de Amerikaanse westkust ze meenam op tournee. Zodoende won Wand meer en meer fans. Op het nieuwe album 1000 Days vind je wellicht meer structuur, maar ook nog steeds die onvervalste bak energieke rock.

Naast beestachtige fuzzriffs bewaart de band een diepe fascinatie voor filmsoundtracks, progressieve rock, sixties psychedelica, acid funk, glam rock en Britse folk.

David Bowie, Hawkwind, The Flaming Lips, The Soft Machine… je vindt ze waarschijnlijk allemaal in de platenkast van Wand. Door de jaren heeft de band een reputatie opgebouwd als een overweldigende live-ervaring: onberekenbaar, dynamisch en altijd verrassend. Knipoogjes naar klassieke rock nuggets en onheilspellende noisemuren, het kan allemaal. Hoe je het wendt of keert, een show van Wand is altijd wonderbaarlijk en memorabel. Verplichte kost!

LIVEDATA 21/06 Rotown, Rotterdam 22/06 Paradiso Noord, Amsterdam 23/06 Down The Rabbit Hole, Beuningen