Matthew and the Atlas

Muziekgieterij organiseert uniek concert van Matthew and the Atlas

Matthew and the AtlasOp 27 september organiseert de Muziekgieterij een uniek concert op een unieke locatie. Onder het mom van ‘mooie muziek en mooie plekjes ontdekken’ speelt de Britse band Matthew And The Atlas in de Lutherse Kerk.

Matthew and the Atlas
Britse songwriter en multi-instrumentalist Matthew Hegarty, beter bekend als Matthew and the Atlas, was de eerste artiest die getekend werd op het Communion label. Sterker nog, zijn muziek was de reden om het label op te richten. Op het debuut Other Rivers uit 2014 zoekt Hegarty de grenzen op door zijn soulvolle folk te verrijken met synths en electronica (wat Hegarty ook wel de titel ‘de Britse Bon Iver’ opleverde). In 2016 is er zijn tweede album Temple waarin hij een stap terugneemt en de naakte emotie van Sufjan Stevens samenbrengt met de rollende melancholie van labelgenoten Bear’s Den.

Op woensdag 27 september komt hij ‘stripped back’ naar Maastricht voor een show in de Lutherse Kerk.

De Lutherse kerk
De Lutherse kerk, ook wel Evangelisch-Lutherse kerk of Duitse kerk genoemd, is een voormalig kerkgebouw aan de Hondstraat in het historisch centrum van Maastricht. De kerk heeft ruim drie eeuwen dienstgedaan als kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse gemeente in Maastricht. Het gebouw uit 1684 in sobere barokstijl is sinds 1966 een rijksmonument.

LIVEDATUM 27/09 Lutherse Kerk, Maastricht