Blaudzun

Blaudzun met nieuwe single naar Welcome To The Village 2017

Blaudzun

Vandaag verschijnt de nieuwe single To Be Lost In 87 van Blaudzun. Het is na Mud, Press On (Monday’s Child) en Outside The Lights Of The City de vierde single van het album Jupiter pt. II welke dit voorjaar verscheen. Naast de studio versie is ook een live versie van de single te downloaden en beluisteren via de bekende download en streaming kanalen.

In To Be Lost In 87 vragen verschillende personages zich af hoe het is om bijvoorbeeld een oorlog te winnen, om de kongin van de dansvloer te zijn, om zich als dragqueen te kleden, én hoe het is om in de toekomst nog te verdwalen. Volgens Blaudzun is dat laatste door de snel groeiende technologie bijna onmogelijk.

“In de toekomst worden we alleen nog geleid en verleid door algoritmen en computergestuurde patronen. Dan is verdwalen geen optie meer. En als we als mensen niet meer kunnen verdwalen, dan zijn we eigenijk niet meer dan gevoelige robots. Het einde van de mens zoals we kennen. Dat is een van de gedachten achter dit, verder best vrolijke, liedje.”

Voorafgaande aan zijn optreden in Fluxbau (Berlijn) afgelopen april, nam Blaudzun een akoestische live versie van de single op tijdens een intieme kleedkamer sessie. To Be Lost In 87 is vanaf nu verkrijgbaar via de bekende download en streaming kanalen.

LIVEDATA 02/07 Muze Misse, Oss 08/07 Park City Live, Heerlen 20/07 Boomtown, Gent (BE) 21/07 Welcome To The Village, Leeuwarden 22/07 Fields Of Joy, Oldenzaal 28/07 Moods!, Brugge (BE) 05/08 A Summer’s Tale, Westergellersen (DE) 10/08 Haldern Pop, Haldern (DE) 12/08 Huntenpop, Ulft 09/09 Schippersweekend, Lauwe (BE)