The Shivas

The Shivas naar Sugarfactory en V11

The ShivasDit trio uit Portland (Oregon) mag dan wel naar de hindoeïstische god Shiva heten, maar als je rustig denkt te kunnen mediteren op deze muziek wensen we je succes. The Shivas maken namelijk lo-fi rock-’n-roll met garage- en surfinvloeden waar al je aandacht automatisch naartoe getrokken wordt. Dat is niet alleen omdat het er weleens best hard aan toe kan gaan, maar ook omdat die liedjes zo verdomde pakkend zijn.

Verwacht deze avond dus geen wierook, rituelen en andere zweverige toestanden en kom genieten van overheerlijke en onverbiddelijke tracks als You Make Me Wanna Die en Do the Crocodile. Te hopen is dat The Shivas ook wat laten horen van de gloednieuwe EP Turn Me On, waarop vijf razend lekkere tracks te vinden zijn die we ook zeker live willen meemaken.

Support Sugarfactroy: Jellephant & The Phantoms
Gedrenkt in galm en ruis laat Jellephant samen met zijn Phantoms live-versies van zijn liedjes als een trein in een echoput door je hoofd denderen. De scherpe fuzzgitaren en ogenschijnlijke lichtvoetigheid doen denken aan 60’s rammelbandjes, ondergedompeld in een shoegaze-moeras omgeven door rauwe en kleurrijke psychedelische begroeiing.

Op het podium is Jellephant met zijn vier Phantoms bovendien in staat om het duistere en gruizige maar evengoed verslavend aanstekelijke ‘Kick The Swamp!’ een nog opwindender karakter te geven.

DJ’s Sugarfactory: Volcano Boys
De Volcano Boys sleuren je mee in een psychedelische draaikolk van garagerock en vette rock-’n-roll. Van de meest obscure plaatjes tot aan heerlijke oldies; het maakt allemaal niet uit, zolang je er maar goed op kunt bewegen. ‘Minder mixen, meer moshen’ is dan ook het motto van dit duo. Kom het meemaken!

LIVEDATA 06/07 Sugarfactory, Amsterdam 07/07 V11 i.s.m. Rotown, Rotterdam