Metropolis

Succesvolle 29e editie van Metropolis Festival

Het Metropolis Festival kan zich met een heel goed gevoel gaan opmaken voor de jubileumeditie in juli 2018. Het nog altijd gratis toegankelijke festival beleefde afgelopen weekend namelijk een zeer geslaagde, zonovergoten 29e aflevering waarbij het maar liefst 30.000 muziekliefhebbers naar het Rotterdamse Zuiderpark wist te trekken.
Metropolis

HOOGTEPUNTEN
De muzikale hoogtepunten van het ontdekkingsfestival bestonden onder meer uit de eerste Nederlandse show van de uit Sierra Leone afkomstige Janka Nabay (The indisputed King of Bubu Music) en zijn Bubu Gang, het snoeiharde optreden van de Britse postpunkers IDLES en de nieuwe belofte Naaz uit Rotterdam. Deze 19-jarige singer-songwriter en producer gaf samen met haar band pas hun tweede concert.

SPEAKEASY PAKT DE LEKKER BEZIG BOKAAL
De Haagse rockband SpeakEasy is winnaar geworden van Talent Stage (powered by Popunie), hét podium voor jonge bands die staan te popelen om de wereld te laten zien wat zij in huis hebben. Het jonge viertal, dat zich heeft laten inspireren door bands als Pearl Jam, Wolfmother en The Police, blies met hun strakke sound en energieke show zowel het publiek als de vakjury omver. SpeakEasy mag zich een jaar lang houder van de Lekker Bezig Bokaal noemen en ontvangt daarnaast een uitgebreid prijzenpakket waarmee Metropolis en de Popunie de band nog verder op weg willen helpen.

TALENTONTWIKKELING
Tientallen bands, acts en muzikanten hebben zich de afgelopen maanden voor Talent Stage aangemeld. Metropolis programmeur Joey Ruchtie selecteerde uit alle inzendingen zijn vijf favorieten. Naast SpeakEasy mochten ook The Brightt (Zeeuws-Vlaanderen), Beyond The Moon (Den Haag), The Spvrk (Breda) en Hearing Dogs For Deaf People (Rotterdam) hun opwachting maken op Metropolis’ jongste podium.

Naast talentontwikkeling op het podium werkte Metropolis dit jaar ook samen met diverse opleidingen waaronder Herman Brood Academie (studenten namen de volledige productie van Talent Stage voor hun rekening), Willem de Kooning Academie (llustratie-studenten ontwierpen voor alle acts unieke posters) en Hoge School InHolland (leerlingen maakten korte video’s ter promotie van het festival).

METROPOLIS FESTIVAL 
Metropolis is een ècht Rotterdams Festival met lef. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. En dat zal het in 2018 ook weer zijn wanneer het festival voor de 30e keer plaatsvindt, als vertrouwd in het Zuiderpark. De exacte datum van deze jubileumeditie wordt nog bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie over Metropolis op www.metropolisfestival.nl