Mister and Mississippi

Clipprimeur: Mister and Mississippi – The Repetition Of Being Alone

Mister and MississippiDonkere, dynamische new-wave tracks gedoopt in elektronica. Waar Mister and Mississippi op het gelijknamige debuutalbum en tweede plaat We Only Part To Meet Again nog melancholische indie folk speelde zijn ze met hun derde langspeler Mirage muzikaal gezien een nieuwe weg ingeslagen. Check hier de nieuwe single en videoclip van The Repetition of Being Alone.

Op Mirage wordt het geluid gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving.

LIVEDATA 23/11 Doornroosje, Nijmegen 30/11 Effenaar, Eindhoven 01/12 Neushoorn, Leeuwarden 08/12 Mezz, Breda 09/12 Victorie, Alkmaar 14/12 Burgerweeshuis, Deventer 15/12 Fluor, Amersfoort 16/12 Patronaat, Haarlem 21/12 Rotown, Rotterdam 22/12 Nieuwe Nor, Heerlen 23/12 Ekko, Utrecht