dasher

Album van de Dag: Dasher – Sodium

dasherDasher – Sodium (Jagjaguwar/Konkurrent)

Hoewel het artwork van een album over het algemeen weinig zegt over de inhoud of de kwaliteit van de plaat zelf, hebben we met Dasher geluk: de hoes is een pareltje, en de muziek van het album Sodium overtreft alle verwachtingen.
Het debuutalbum van deze Amerikaanse postpunkband, aangevoerd door leadzangeres/drummer Kylee Kimbrough, staat als een huis en laat het stucwerk van de muren knallen. Vuige gitaarmuziek met een smerig rauw randje, gecombineerd met een ongekende lading adrenaline en power.

Vanaf albumopener We Know So tot aan afsluiter Get So Low vliegt het trio uit Atlanta van links naar rechts, en raggen ze er flink op los. Op Soviet laten ze zich van een psychedelische kant horen, terwijl Sodium een heavymetaltintje heeft. Met TrespassSlugg en No Guilt bewijst Dasher een band te zijn met genoeg potentie, iets wat ze een paar maanden geleden ook al bewezen als voorprogramma van Japandroids tijdens hun tournee door Nederland en België.
Mevrouw Kimbrough levert met haar band een puik album af, waarbij de trommelvliezen op de proef worden gesteld, en de stukadoor na het intensief draaien van deze schijf toch echt even moet gaan langskomen.

Tekst Muzine | Roel Schillings