into the great wide open

Into The Great Wide Open 2017 al afgetrapt

itgwoEn zo ging Into The Great Wide Open 2017 zomaar van start. Gisteren, op een mooie woensdagmiddag in juli, in de vallei, naast het cranberryveld, tussen Stortemelk en de Haven, op 53°18’02.3″N5°05’12.0”E om precies te zijn, werd een werk van Ronald van der Meijs voor het publiek geopend. Een werk dat tot en met begin september beleefd kan worden, als eerste halte op de kunstroute van Into The Great Wide Open, een van de levensaderen van het festival, dat mooie namen als Belle & Sebastian, Kate Tempest en Klangstof op het programma heeft staan.

53°18’02.3″N   5°05’12.0”E   (53.300640, 5.086674) is een interactie tussen machineachtige onderdelen en de elementen zee, strand, duinen en bos. Op een natuurlijke maar ook vervreemdende manier ontstaat er, daar midden in de natuur een geluidscompositie waarbij weersomstandigheden, acceptatie en geduld een grote rol spelen.

Into The Great Wide Open biedt vanaf de eerste editie in 2009 bezoekers een kunstroute. Zo worden bijzondere plekken op Vlieland herontdekt, vormt zich een ander perspectief en ontstaan nieuwe inzichten en verhalen. Deze tentoonstelling in de natuur is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het festival. En het is volop in ontwikkeling. Niet zozeer in omvang, maar het verder uitwerken van onderwerpen zoals duurzame omgang met het landschap, de invloed van technologische ontwikkelingen, verbindingen tussen bewoners en bezoekers alsook op zoek gaan naar meer programmatische samenhang en dwarsverbanden. Het kunstprogramma krijgt zo een meer autonome positie en  sommige werken worden al eerder onthuld, zoals deze editie het werk van Ronald van der Meijs.

 

Bekijk de video van het werk van Ronald van der Meijs hier.

LIVEDATUM 31/08-03/09 Into The Great Wide Open, Vlieland