Manchester Orchestra

Win album A Black Mile To The Surface van Manchester Orchestra

Manchester OrchestraManchester Orchestra is een Amerikaanse indie rock band uit Atlanta, Georgia, opgericht in 2004. De band bestaat uit gitarist en singer-songwriter Andy Hull, lead gitarist Robert McDowell, bassist Andy Prince en drummer Tim Very.

Over de jaren heen zijn er vier studio albums uitgekomen waarvan Cope (2014) de laatste is. Manchester Orchestra was de afgelopen jaren een graag geziene gast op grote festivals als Lollapalooza, Coachella, Firefly Music Festival en Reeding & Leeds. Muziek van de band werd gebruikt in succesvolle series als Skins, 90210 en Gossip Girl.

Het nieuwe Manchester Orchestra album heet A Black Mile To The Surface. In vergelijking met voorganger (en succesplaat) Cope zijn de nummers op het nieuwe album filmischer, epischer. De ‘heavy, crunchy’ gitaren van voordien worden wat beperkter gebruikt waardoor er meer ruimte vrijkomt voor creativiteit binnen de nummers.

Om het album in ‘a non-Manchester Orchestra way’ te maken vroeg de band hulp aan producers die normaliter werken binnen een andere stroming in de rock: Catherine Marks (Foals, PJ Harvey, The Killers) en John Congleton (St. Vincent, Explosions In The Sky), gaven zeker een nieuwe dimensie mee aan de muziek op de plaat!

LIVEDATUM 01/11 VK, Brussel 02/11 Melkweg, Amsterdam

Album Winnen

Mail ons de naam van een band uit Manchester? Dat lijkt ons toch niet al te moeilijk! Mail je antwoord naar prijsvraag@pinguinradio.com en dan valt binnenkort A Black Mile To The Surface op je deurmat!