Dweezil-Zappa

Dweezil Zappa speelt wat hij wil in Metropool en 013

Niet iedereen kan uit de voeten met het immer eigenzinnige repertoire van Frank Zappa. En omdat moeilijk misschien een beetje een negatieve klank heeft, houden wij het liever op complex. De composities van Frank mogen dan complex zijn, muzikaal gezien zijn ze baanbrekend en de output van de man is enorm. Frank Zappa is al jaren niet meer onder ons, maar laat zoon Dweezil Zappa nou nét zo goed gitaar kunnen spelen als z’n pa.

En laat hij nou ook nog eens een neus hebben voor topmuzikanten die dan weer deel uitmaken van zijn band. Die band speelt het beste van 50 jaar Zappa. En wat het beste van Zappa is, is natuurlijk voer voor discussie, maar die gaan we hier niet voeren.

Proeven we enig venijn in de titel van de show Dweezil Zappa plays whatever the fuck he wants? Vroeger trad hij op onder de naam Zappa Plays Zappa, want dat is natuurlijk precies wat het is. Maar de kinderen van Frank zitten niet meer op één lijn aangaande de muzikale nalatenschap, en zijn verwikkeld in een juridisch conflict wat ertoe heeft geleid dat Dweezil niet meer onder die naam mag optreden.

Het resultaat is in elk geval zichtbaar in de titel van de tournee die Dweezil met zijn band onderneemt. En geen enkele familievete weerhoudt Dweezil ervan te doen wat hij al jaren met verve doet: live spelen. Dat zal ook nu niet anders zijn. Bij het vorige bezoek aan ons land zagen we Dweezil en band in bloedvorm en kregen we het album One Size Fits All integraal te horen. Wat deze avond gaat brengen weten we niet want Dweezil Zappa plays whatever the fuck he wants. Dat het weer smullen wordt voor liefhebbers van Zappa is een ding dat we wel weten en we zijn dan ook verheugd met de terugkeer van deze meestergitarist en zijn fenomenale band!

LIVEDATA 16/10 Palais de Beaux Art Brussel 17/10 TivoliVredenburg, Utrecht 18/10 O13 Tilburg 19/10 Metropool, Hengelo