The Boxer Rebellion

The Boxer Rebellion naar Hedon en Paradiso-Noord

De Britse band The Boxer Rebellion komt vrijdag 29 september naar het Zwolse poppodium Hedon om daarna af te reizen naar Amsterdam, voor een show in de Tolhuistuin (Paradiso-Noord) 1 oktober. De band stond in 2011 voor het laatst in Hedon en scoorde met hun single Diamonds een grote hit. Muzikaal zit The Boxer Rebellion in het vaarwater van bands als The National, Radiohead en Elbow.

De afgelopen jaren brak de Britse alternatieve rockband door bij een groot publiek en kregen singles als Diamonds, Big Ideas en Keep Moving regelmatig airplay. Tevens stond The Boxer Rebellion op grote festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Dauwpop, Welcome To The Village en waren ze te zien in grote televisieshows waaronder de beroemde Amerikaanse talkshow van David Letterman. Muziek van The Boxer Rebellion was te horen onder afleveringen van televisieseries als NCIS, Grey’s Anatomy en CSI: New York.

Sinds de oprichting in 2001 is The Boxer Rebellion bijzonder productief geweest. Als ze niet uitgebreid op tournee zijn, zitten ze wel in de studio om een album op te nemen. Zo kwamen ze vorig jaar nog met hun vijfde studioalbum Ocean By Ocean en brachten ze daarnaast Waves & Waves uit, een EP met alternatieve versies van nummers afkomstig van Ocean By Ocean. Hedon-programmeur Erik Delobel over de komst van The Boxer Rebellion: “We hadden The Boxer Rebellion al voor hun grote doorbraak in Hedon spelen. Het is een mooi compliment voor ons podium dat een band van dat formaat op herhaling komt spelen.”

LIVEDATA 29/09 Hedon, Zwolle 01/10 Tolhuistuin, Amsterdam