Popronde

Eerste programma’s Popronde 2017 bekend: 100 optredens bij aftrap

Op donderdag 14 september start een nieuwe editie van de Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Tot en met 25 november doet het festival 41 steden door het hele land aan. De programma’s van de eerste vier steden, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle en Roermond, zijn bekend gemaakt.

Eerste programma’s bekend
In het eerste weekend, van donderdag 14 september tot en met zondag 17 september, doet het reizende festival Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle en Roermond aan. De aftrap, traditiegetrouw in thuisstad Nijmegen, is goed voor 100 optredens op 45 locaties die gedurende de hele dag op diverse plekken in de stad plaatsvinden.

Voor de volledige programma’s van de eerste steden, check popronde.nl. Alle concerten tijdens de Popronde zijn gratis toegankelijk.

137 acts, klaar om door te breken
De Popronde presenteert jaarlijks circa 135 Nederlandse artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, De Staat, Rondé, HAEVN en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, de nieuwe lichting bands, acts, crews en producers staat klaar om in hun voetstappen te volgen.

Voor de editie van 2017 zijn 141 acts geselecteerd door een selectiecommissie bestaande uit professionals uit het Nederlandse muzikale veld. De selectie is te vinden op popronde.nl.

Landelijke support
Voor de periode 2017-2020 ontvangt Popronde structurele support van het Fonds voor Cultuurparticipatie.