My Blue Van

My Blue Van in de schuur geparkeerd

My Blue Van: Een Utrechts powertrio met wortels in de rauwe blues. Een extreem hechte en bekroonde liveband, een die gevoelige liedjes schrijft, maar ook plotsklaps uit de bocht durft te vliegen. Na twee veelgeprezen albums (onder anderen Boudewijn de Groot is groot fan) ontsnapt My Blue Van aan de hectiek van alledag door een schuur te betrekken in de polder net buiten Utrecht.

Omgeven door schapen, molens en fruitbomen schrijven ze hun derde album Robot. Een van Nederlands meest toonaangevende en vooruitdenkende producers, Simon Akkermans (Mister & Mississippi, Jungle By Night, Bombay) doet de productie. VPRO’s Vrije Geluiden bezocht My Blue Van tijdens het opnameproces in Kytopia/Epic Rainbow Unicorn Studio. Met Robot en de eerste single I Gotta Move is My Blue Van hard op weg om vriend en vijand mee te trekken de ontsnapping in. Uit de hectiek: genieten.

Eerdere albums van de band zijn As Colours Change (2013) en Hush (2015). Hierna betrok My Blue Van een schuur in de polder net buiten Utrecht. Omgeven door schapen, molens en fruitbomen schreven ze hun derde album Robot. Hoewel Robot een toegankelijker, veelzijdiger en geproduceerder geluid laat horen, zijn de welbekende rafelrandjes en buitenissigheden van de band gebleven.

LIVEDATA 23/09 De Helling, Utrecht 14/11 De Vorstin, Hilversum

Foto: Jerry van Vliet