bfake

De Kift en bFAKE naar Expeditie Noord in Nijmegen

Festival De Oversteek presenteert 2, 3, 9 en 10 september de tweede editie van Expeditie Noord: interactieve performancewandelingen aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit (ook schrijver) en Isolde Venrooy nemen publiek mee op sleeptouw en betrekken het in hun interpretatie van het landschap. Met foto’s, prenten, gedichten en andere documenten maken zij zichtbaar welke betekenis het landschap voor hen heeft. Expeditie Noord is een interactieve performancewandeling: door mee te gaan met de wandeling, maken deelnemers samen met de kunstenaar onderdeel uit van het kunstwerk.

Dorien en Isolde laten zich voor Expeditie Noord inspireren door het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord. Zij stippelen een route uit langs onontdekte locaties aan de oevers van de Waal, prille natuur op eiland Veur-Lent en nieuwe uiterwaarden. Expeditie Noord voert langs Waalstrandjes, ooibosjes, landgoederen, boomgaarden, tuinen en natuurakkers. Tijdens de wandeling leren deelnemers veel bij over de geschiedenis, heden en toekomst van het landschap, én over hun eigen plaats hierin.

Festival De Oversteek
Expeditie Noord is onderdeel van Festival De Oversteek, dat zondagmiddag 3 en 10 september voor de negende keer muziek (onder meer De Kift en bFAKE (foto)), theater, dans, literatuur en meer presenteert op 22 sfeervolle en groene locaties aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord.