Waking Skies

Nieuwe single Still Frame voor Utrechtse band Waking Skies

Op woensdag 30 augustus is de nieuwe single Still Frame van Waking Skies (Utrecht) uitgekomen. Deze track is de eerste single van de later dit jaar te verschijnen debuut EP, geproduceerd door Martijn Groeneveld (Mailmen).

De videoclip bij Still Frame bestaat uit een opvallende verzameling van ‘still frames’, een handgebaar alsof men door een camera kijkt. Eerder dit jaar deed de band via social media onder het mom van de ‘Still Frame Challenge’ een oproep aan fans om korte video’s in te sturen. Zelfs Giel Beelen gaf gehoor aan deze oproep! De beelden zijn verzameld en verwerkt in de echte feel-good clip.

Op zaterdag 2 september viert de band de release met een Single Release Feestje in Café Stathe in Utrecht. Hier wordt ook gelijk de nieuwe vijfmans bandbezetting gepresenteerd: gitaristen Wabe Wieringa en Martijn van Leipsig hebben de band inmiddels versterkt en maken beide voor het eerst hun opwachting.

Waking Skies speelt stevige, frisse poprock. Ysja van Leeuwen (zang), Bram Schrijver (basgitaar) en Martijn Soeterbroek (drums) leerden elkaar kennen in de nachtelijke radioshow van DJ Frank van der Lende. Als “De Band van Van der Lende” vormden ze een jaar lang zijn vaste ‘huisband’. Eind 2015 werd de bandnaam veranderd in Waking Skies, in 2016 bracht de band singles Sleepless Nights en Astronauts uit.

LIVEDATUM 02/09 Café Stathe, Utrecht