bruno merz

Bruno Merz steekt ambities niet onder stoelen of banken

Softspoken singer-songwriter Bruno Merz heeft aangekondigd dat hij 4 oktober een nieuwe single, Whisper Turn, verspreidt. Dit is tevens de titeltrack van het album dat begin 2018 wordt verwacht. Beïnvloed door Gillian Welch, Bob Dylan, Sufjan Stevens, Iron & Wine, Paul Simon, Julee Cruise, Ron Sexsmith, Gabriel Yared en Nick Drake probeert Merz degenen die verloren lijken te laten te ontdekken wat er ontbreekt, en te vertrouwen dat het er zelfs al is. Merz steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Bruno bracht zijn jeugd in de bossen van Nieuw Zeeland door, opgevoed door zijn Nederlandse ouders. Zijn huis lag vol instrumenten en klassieke platen. Tiener Bruno en zijn broers en zussen waren enthousiaste songwriters, die bands vormden met namen die dagelijks veranderd werden.

Tegen de tijd dat hij twintig was, kreeg Merz een diploma in 2D-animatie, een grote studentenschuld en een diep verlangen om de wereld te zien. Met een goedkope gitaar op zijn rug verhuisde hij naar Frankrijk.

Vandaag de dag woont Merz in het Verenigd Koninkrijk met zijn Canadese ballerina en besteedt zijn dagen aan het schrijven en opnemen van zijn folky liedjes. Zijn populariteit is wereldwijd gegroeid na het succes van debuutalbum Highways in 2014.