The Black Angels

The Black Angels 15 september naar de Muziekgieterij

Na een wervelende show op Bruis 2013 komen ze eindelijk terug naar Maastricht, de crème de la crème van de psychedelica: The Black Angels!

“If you’re going to sing something, it might as well be something important,”reflecteert Alex Maas van The Black Angels. Dit uitgangspunt is de hartslag van Death Song, het nieuwe album van de Austin neo-psychedelische rockers’ sinds vier jaar en hun meest relevante werk tot nu toe. Hoewel geschreven voordat de verkiezingshectiek in Amerika op het hoogtepunt kwam, vormen de songs nu een griezelige soundtrack voor het moderne Amerikaanse klimaat. Emotioneel en protesterend, dit is een album voor moeilijke tijden en in die zin is het een klassieke ‘Black Angels’.

Support: A Place To Bury Strangers
Of ze hun thuisstad bedoelen, het hippe Brooklyn, of toch een afgelegen plek waar de grond zijn geheimen nooit prijs zal geven blijft onduidelijk bij dit drietal noiserockers. Feit is dat ze geen betere bandnaam hadden kunnen kiezen. Laverend tussen knetterende noiserock, subtiele shoegaze en out-of-this-world spacerock (ja, dat mag je herrie noemen, maar wel lékkere herrie) zijn er momenteel weinig livebands zo overdonderend als A Place To Bury Strangers.

LIVEDATUM 15/09 Muziekgieterij, Maastricht