The Naked Sweat Drips

Intense muziekdocu Kristians Prelude nu ook op NPO3 en NFF

Het leven van de jonge muzikant Kristian Strik verandert drastisch als hij eind 2016 voor de tweede keer aan een hersentumor geopereerd moet worden. Vriend, medegitarist bij The Naked Sweat Drips en Filmacademie-protegé Winand Derks van de Ven maakte hierover de intense muziekdocumentaire Kristians Prelude.

De documentaire ging in juni in Filmmuseum EYE in première en wordt 1 oktober om 23:25 uur op NPO3 vertoond. In de week voorafgaand aan de tv-uitzending draait de film tweemaal op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht.

Kristians Prelude is geselecteerd voor de NFF Studentencompetitie. Kristians Prelude is op zondag 24 september om 13:30 uur en op woensdag 27 september om 22:00 uur te zien in zaal Kinepolis Jaarbeurs 1. De soundtrack van de muziekdocumentaire bestaat uit nieuwe jams en een live-vertolking van Leap Taken van The Naked Sweat Drips, instrumentaal solowerk van Kristian Strik en zijn vertolking van Chopins Prelude In Em.

Kristians Prelude is een ontroerend realistische documentaire over muziek, vriendschap en ziekte. De film is een co-productie van de Nederlandse Filmacademie en AVRO-TROS en dus geregisseerd door Winand Derks van de Ven. Ondanks het zware onderwerp, inspireert de documentaire dankzij de eigenzinnige levensvisie van de hoofdpersoon. Kristian is 23 jaar en bijna afgestudeerd aan de Rockacademie Tilburg, schrijft eigen muziek en bracht in januari met zijn band The Naked Sweat Drips debuutalbum Psycho Sister uit op Butler Records. Het is haast niet te bevatten dat hij kort daarvoor voor de tweede keer wordt geteisterd door een hersentumor.

Regisseur Winand Derks van de Ven verklaart de beweegredenen voor het maken van Kristians Prelude: “Kristian en ik maken al zeven jaar samen muziek. Wat er met hem is gebeurd, bewijst voor hem en voor mij dat je de kans loopt dat je leven zomaar voorbij is. Er is niets te kiezen: je moet het leven leiden zoals je het zelf wil. Als je weet dat de dood het absolute einde is en er daarna niks meer bestaat, moet je nu het maximale uit je leven halen.”
LIVEDATA The Naked Sweat Drips 15/09 Theater de Weijer, Boxmeer 16/09 Psycho Mind Festival 013, Tilburg 14/10 Planet Vintage Rocks, Eindhoven