10 years

10 Years – Novacaine

Sinds 1999 timmeren ze aan de weg, de mannen van de alternatieve metalformatie 10 Years, afkomstig uit Knoxville, Tennessee. Productieve club, met reeds acht albums op hun conto. Dit jaar verscheen (How To Live) As Ghosts en daarvan is het Breekijzer van deze week afkomstig.

Novacaine is een verslavende song, die subiet op repeat gaat en die acuut in je kop zit en je in no time kunt meebrullen. Doe maar eens, want het is heerlijk. Het lucht zo op. Novacaine heeft een stevige tekst, die wel past bij de opzwepende song.

With dirt on your knees and blood in your teeth
You want life to lead you to believe in something
But it’s coming
Oh oh, the numbing
So we dive on in to the deeper end
For a blissful kiss from Judas’ lips
But it’s coming
Oh yeah, the numbing

Super novacaine
You’re dead as dead can be
You won’t feel a thing
Sleepwalking
You’re dead as dead can be
You won’t feel a thing

Er was twee jaar terug even paniek in de tent trouwens, bij 10 Years, nadat beide gitaristen, Brian Vodinh en Matt Wantland er de brui aan gaven, na het verschijnen van From Birth to Burial. Een titel die zanger Jesse Hasek bewust aan de plaat gaf, ervan overtuigd dat het de zwanenzang zou zijn van zijn geesteskind. Maar de mannen keerden terug op hun schreden, zeiden “Hallo, hier zijn we weer”, en zie nou eens: Novacaine is een van de sterkste songs die zijn verschenen van 10 Years.

Momenteel toert de band door Amerika. Vooralsnog staat Europa nog niet op de planning. Maar geduld is een schone zaak.