Patat Met

Patat Met: Midas, Aestrid en Black Oak 22 september naar De Vorstin

Patat MetHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat in samenwerking met Kings Friet en IJs en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Drie bands die op het punt staan door te breken kan je alvast checken in De Vorstin! Voor € 5,- is deze Patat Met wél goed voor je. Tijdens deze editie staan Midas, Aestrid en Black Oak op het podium. Doe mij maar een patatje met, alsjeblieft!

Midas
De Amsterdamse zanger/gitarist Midas gaat als een speer. Zo stond hij dit jaar nog op Noorderslag, Bospop en Pinkpop. Met zijn band The Fudge sleepte hij de publieksprijs binnen bij De Grote Prijs van Nederland maar onder zijn eigen naam gaat hij net zo hard. Zijn debuutalbum Heavy Moon kwam in maart uit en staat vol met ijzersterke popsongs. “Heavy Moon is werkelijk een fantastische plaat om mee af te trappen en we verheugen ons nu al om hem dit jaar op vele festivals te gaan zien”, aldus PodiumInfo. De song TV On Demand staat al maanden op de playlist bij Pinguin Radio!

Aestrid
Aestrid, de melancholische indierock-trio uit Soest, doet het graag anders. Het debuutalbum No Map Or Address (2014) werd opgenomen in Canada en het laatste album, Silver, is in een leegstaande pand van de voormalige PTT-Post opgenomen. Geen muren, geen glas dat je van de anderen scheidt, alles in dezelfde ruimte. Alle 10 nummers van Silver werden in hele takes vastgelegd op een 16-sporen Tascam tape-recorder. Het resultaat schijnt een tikje harder te zijn dan je wellicht van Aestrid gewend bent maar absoluut live moet ervaren. Begin dit jaar – januari 2017 – stonden ze overigens al op Altersonic in Groningen!

Black Oak
Great minds think alike! Dat bewijzen singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I Am Oak). De twee hebben de muzikale krachten gebundeld, daaruit is Black Oak ontstaan. Debuutalbum Equinox kwam in 2016 uit en staat boordevol prachtige folkmelodieën. Het heeft iets weg van Crosby, Stills, Nash and Young en Bon Iver.

LIVEDATUM 22/09 de Vorstin, Hilversum