Green Lizard

Green Lizard tribute to Nirvana op 3 november naar de Kroepoekfabriek

Eén van Nederland bekendste grungebands – Green Lizard – zal een eerbetoon brengen aan ‘die andere’ grungeband. De titaan der grunge welteverstaan: Nirvana. Op vrijdag 3 november gaat het gebeuren in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen!

GREEN LIZARD
Met de albums Identity (2000) – die een Zilveren Harp ontving – en Newborn (2002) waren ze op dat moment misschien wel de heetse rockband van dat moment. Ze stonden bekend om hun vuige, maar ook goed doordachte nummers, die invloeden van veel grunge, emo en soms zelfs metal bevatten. Maar evengoed konden ze beeldschone nummers schrijven, zoals de hitsingle Autumn.

In 2006 stopte de band ermee. Maar zes jaar later kwamen Remi, Brian, Axel en Jochem weer bij elkaar. In 2013 stond de band ook al in De Kroepoekfabriek, toen met louter eigen werk. Nu gaan ze full-throttle een hommage brengen aan Kurt, Kris en Dave, oftewel Nirvana. Dat deden ze al in in 2001 met de Marlboro Flashback Tour, maar in 2016 kwamen ze terug voor vier shows met verschillende zangers waaronder de Silver Surfering Rudeboy, frontman van de legendarische band Urban Dance Squad. Natuurlijk komen alle hits voorbij, maar het onbekendere werk zal ook niet geschuwd worden. Een must-see voor elke Nirvanafan!

LIVEDATUM 03/11 Kroepoekfabriek, Vlaardingen