The Covenant

The Covenant maakt albumtrilogie compleet met Into Her Arms

Into Her Arms is het derde en laatste deel van de rockopera The Story of Bloody Stupid Cash. Dit magnum opus van The Covenant klinkt als de soundtrack van een roadtrip. Bloody S. Cash is een voortvluchtige en manische crimineel, op weg naar zijn thuishaven langs een pad van zelfreflectie, ontkenning en onzekerheid. De muzikale reis op het album gaat over de bewustwording en acceptatie dat alles eindig is.

The Covenant bestaat in 2018 dertig jaar en heeft in drie decennia veel moois meegemaakt. Zo speelden de rockers begin jaren ’90 twee keer in het voorprogramma van Pearl Jam, brachten zijn acht studioalbums uit, deelden zij een repetitieruimte met Herman Brood, deden honderden optredens in binnen- en buitenland en werden door OOR bekroond tot “de laatste echte underground band van Nederland”. Een dieptepunt in de dertigjarige carrière van de Amsterdammers is het overlijden van drummer Chris Heemskerk in 2014. Omdat een deel van Into Her Arms al opgenomen was, is Chris nog wel te horen op de ‘ghost track’ aan het einde van het album.

The Covenant heeft de reputatie ‘stadionrock voor kleine podia’ te maken en heeft daardoor een vaste schare fans opgebouwd. Maar ook nieuwe muziekliefhebbers haken aan. Zanger/ songwriter Frank van der Reep vertelt: “Omdat iedereen de bands kent waardoor we geïnspireerd zijn, denkt het publiek soms dat we covers spelen, maar dat is niet zo. Het is ons streven om tijdens de optredens iedere bezoeker mee te krijgen.”

De muzikanten van The Covenant zijn autonoom en autodidact. Frank van der Reep heeft voor The Story of Bloody Stupid Cash zich zelf aangeleerd om gitaar, bass en toetsen te spelen. Into Her Arms bestaat uit een veertiental liedjes die een gevoel van urgentie oproepen en meer poppy zijn dan de eerste twee delen van The Story of Bloody Stupid Cash. Er zijn verwijzingen naar Thin Lizzy, The Black Crowes, Jack White en The Rolling Stones. Hoogtepunt op het album is volgens Frank de track Heading For A Fall: “We hadden nooit gedacht dit nog eens voor elkaar te krijgen; klinken als The Covenant en geloofwaardige southern rock spelen. Inclusief Hammond met Leslie box speaker en achtergrondzangeressen.”

Into Her Arms sluit af met No Ordinary Guy/Dead Moon Rising hetzelfde nummer waar het allereerste deel van de rockopera in 2013 mee begon. De cirkel is compleet, het verhaal van Bloody S. Cash is af.

LIVEDATA 14/10 Cafe Het Spektakel, Asten 04/11 Unknown venue, Anna Paulowna 19/11 Janssen en Janssen, Millingen Aan De Rijn 02/12 Café De Melterij, Wormerveer 09/12 Cerberus, Hengelo 13/01/2018 OJA, Aarle-Rixtel 24/02/2018 Café The Groove, Sittard 16/06/2018 Schuurpop, Alkmaar 10/11/2018 Rockcafé Taste, Groenlo